ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Τα «ξύλινα τείχη» Ελλάδας-Ισραήλ φυλάνε την Ανατ. Μεσόγειο - Ο νεο-οθωμανισμός θα βυθιστεί στις θάλασσές μας!
Δημοσκόπηση-σοκ στο Ισραήλ: «Νικητής του πολέμου το Ιράν»
Οι Ιρανοί αποχώρησαν από τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και απαιτούν επίσημη συγγνώμη του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τραμπ δήλωσε στο Fox News ότι εάν το Ιράν κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, «θα τους ανατινάξω τα πέταλα»
Ο Τραμπ προειδοποίησε τους Ιρανούς για τα Στενά του Ορμούζ: «Αν τα κλείσετε, δεν θα έχετε πλέον χώρα» - «Δεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Δεν φαίνεται να περιλαμβάνονται «εκπλήξεις» στο έγγραφο που παρέδωσε την Τετάρτη ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε και θα αποτελέσει τον «οδηγό» για τις συνομιλίες στα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων.
Πρόκειται για έγγραφο 9 σελίδων το οποίο καταγράφει κατηγοριοποιημένα τα ερωτήματα στα οποία πρέπει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των πλευρών έτσι ώστε να αποτελέσει πυξίδα για να καθοριστεί η πρόοδος στην διάσκεψη.
Σε σχετικό παράρτημα που δεν αποτελεί μέρος του κοινού εγγράφου καταγράφονται οι απαντήσεις και οι θέσεις των πλευρών σε κάθε ένα από τα ερωτήματα στη βάση των όσων συζήτησαν οι τεχνοκράτες στο Μόντ Πελεράν.
Το έγγραφο Έιντε θέτει το γενικότερο πλαίσιο της συζήτησης για τις εγγυήσεις κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά στη συμφωνία της 12ης Ιανουρίου ότι η ασφάλεια της μίας πλευράς δεν πρέπει να είναι εις βάρος της άλλης, κάνοντας επίσης αναφορά στο κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014.
Στο έγγραφο τονίζεται ότι το θέμα της ασφάλειας είναι ευαίσθητο και πως η πρόοδος σε αυτό «θα επηρεάσει κρίσιμα» τις προοπτικές κατάληξης σε συνολική συμφωνία και αποδοχής στα χωριστά δημοψηφίσματα.
Μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται πως ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως οι θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ πρέπει να αντανακλώνται στη λύση του Κυπριακού, και πως η διαπραγμάτευση θα διέπεται από το διεθνές δίκαιο και θα λαμβάνει υπόψη την ιδιότητα της Κύπρου ως κράτους μέλους της ΕΕ.
Μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να έχουν διαβιβαστεί στα Ηνωμένων Έθνη οι παρατηρήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς για το έγγραφο ενόψει της τελικής του διαμόρφωσης πριν την μετάβαση στην Ελβετία.
Ανάλογες παρατηρήσεις θα καταθέσει και η τουρκοκυπριακή πλευρά.























































