Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φιλίπ: Η Γαλλία χορεύει σε ηφαίστειο που βρυχάται εξαιτίας του αβάστακτου χρέους της

Φιλίπ: Η Γαλλία χορεύει σε ηφαίστειο που βρυχάται εξαιτίας του αβάστακτου χρέους της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εντουάρ Φιλίπ,

Η κυβέρνηση του Εντουάρ Φιλίπ έλαβε, όπως αναμενόταν, την ψήφο εμπιστοσύνης του γαλλικού κοινοβουλίου εξασφαλίζοντας συντριπτική πλειοψηφία, με 370 ψήφους υπέρ έναντι 67 κατά.

N Χορεύουμε πάνω σε ένα ηφαίστειο που βρυχάται, εξαιτίας του αβάστακτου χρέους της χώρας” δήλωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ

Στις δυσκολίες της Γαλλίας εξαιτίας του υπέρογκου χρέους της αναφέρθηκε χωρίς περιστροφές ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, με την ευκαιρία των προγραμματικών του δηλώσεων ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα πρέπει οι Γάλλοι να έχουν «το κουράγιο να αντιμετωπίσουν με θάρρος και ειλικρίνεια» την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Αναφερόμενος στο δημοσιονομικό έλλειμμα των 8 δισεκ. που διαπίστωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο στα τέλη του περασμένου μήνα, ύστερα από έλεγχο που είχε ζητήσει ο Εμμανουέλ Μακρόν, ο Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε: «Η διαπίστωση είναι σοβαρή, 8 δισεκ. ευρώ μη χρηματοδοτούμενες δαπάνες. Το χρέος μας έχει φθάσει σε ένα ανυπόφορο ύψος: 2.147 δισεκ. ευρώ. Κάθε χρόνο η Γαλλία δαπανά 42 δισεκ. ευρώ για την αποπληρωμή των τόκων, πρόκειται για ένα ποσό που ξεπερνάει τον προϋπολογισμό μας για την εθνική άμυνα.

Αυτό το χρέος, μας κάνει να είμαστε στο έλεος των χρηματοπιστωτικών αγορών των οποίων οι διακυμάνσεις επηρεάζουν όλο και περισσότερο το μέλλον μας. Εάν τυχόν προέκυπτε μια νέα κρίση δεν έχουμε κανένα περιθώριο ελιγμών.

Εάν τα επιτόκια αυξηθούν κατά μια μονάδα και είναι σίγουρο ότι μια μέρα θα αυξηθούν, θα είναι το ισοδύναμο του προϋπολογισμού για την ανώτατη εκπαίδευση που θα εξαφανισθεί.

Και παρ’ όλα αυτά συνεχίζουμε με δαπάνες που είναι μεγαλύτερες από τις εισπράξεις μας» τόνισε.

Φέρνοντας ως παράδειγμα τη διαχείριση των Γερμανών πρόσθεσε :

«Η αλήθεια είναι ότι όταν οι Γερμανοί γείτονές μας συλλέγουν ένα φόρο των 100 ευρώ, ξοδεύουν 98 ευρώ, ενώ εμείς φορολογούμε 117 ευρώ και ξοδεύουμε 125 ευρώοιος μπορεί να πιστέψει ότι μπορεί να διαρκέσει η κατάσταση αυτή;» αναρωτήθηκε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ο Μακρόν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Δημοσκόπηση: Το 61% των Γάλλων θεωρεί τον Πούτιν απειλή για την ασφάλεια της χώρας

Γάλλος υπ. Εξωτερικών: «Αν πέσει η Ουκρανία, θα κινδυνεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση»

Ο Μακρόν νομίζει ότι είναι ο Βοναπάρτης: «Να μην είμαστε δειλοί» απέναντι στη Ρωσία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr