Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάχη στον Ναό του Σολομώντα – Ισλαμιστές σκοτώνουν Δρούζους Ισραηλινούς αστυνομικούς (βίντεο)

Μάχη στον Ναό του Σολομώντα – Ισλαμιστές σκοτώνουν Δρούζους Ισραηλινούς αστυνομικούς (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ως ένα από τα σοβαρότερα τρομοκρατικά επεισόδια στα Ιεροσόλυμα αξιολογείται η ένοπλη επίθεση την Παρασκευή στο Όρος του Ναού στην Παλιά Πόλη, που στοίχισε τη ζωή σε δύο Ισραηλινούς αστυνομικούς, Δρούζους στο θρήσκευμα και όχι Εβραίους, και τρεις τρομοκράτες.

Τρεις Άραβες Ισραηλινοί πολίτες άνοιξαν πυρ κοντά στο τέμενος Αλ Άκσα, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, σκοτώνοντας δύο αστυνομικούς. Οι δράστες έπεσαν νεκροί με τη σειρά τους από πυρά Ισραηλινών ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας.

Το επεισόδιο καταδίκασε ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, προειδοποιώντας ότι “μπορεί να πυροδοτήσει νέα βία. Όλοι θα πρέπει να ενεργήσουν με υπευθυνότητα για να αποφευχθεί μια κλιμάκωση”.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ συνεχάρη επίσης τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου που έσπευσαν να καταδικάσουν τη βία και να διαβεβαιώσουν ότι θα γίνουν σεβαστοί οι ιεροί τόποι της Ιερουσαλήμ.

Το Όρος του Ναού, δηλαδή η Ακρόπολη της Ιερουσαλήμ, εκεί που κάποτε ήταν χτισμένος ο Ναός των Εβραίων και σήμερα στη θέση του έχουν ανεγερθεί μουσουλμανικά τεμένη, για αυτό και αποκαλείται από τους μουσουλμάνους Πλατεία των Τεμενών και θεωρείται ο τρίτος ιερότερος τόπος για το Ισλάμ, έκλεισε μετά την επίθεση, ενώ ματαιώθηκε και η καθιερωμένη μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής στον χώρο αυτόν.

Μετά την επίθεση προσήχθη από την ισραηλινή Αστυνομία ο Μεγάλος Μουφτής της Ιερουσαλήμ Μοχάμεντ Χουσεΐν, όπως έγινε γνωστό από πρόσωπα του περιβάλλοντός του, για να αφεθεί ελεύθερος αργότερα.

Ο Μεγάλος Μουφτής είχε πάει, μαζί με άλλους Παλαιστίνιους, κοντά στην Πύλη των Λεόντων, στην Παλιά Πόλη, για να διαμαρτυρηθεί για το κλείσιμο του Όρους του Ναού.

Ένας από τους γιους του Μεγάλου Μουφτή, ο Άχμαντ, είπε ότι ο πατέρας του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους και διευκρίνισε ότι η Αστυνομία περιορίστηκε μόνο να τον ανακρίνει κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του.

Οι δύο Ισραηλινοί, Δρούζοι στο θρήσκευμα, αστυνομικοί που σκοτώθηκαν από τους ισλαμιστές τρομοκράτες. Ήταν οι Χαΐλ Σατάτουι, 30 ετών, και ο Καμίλ Σχναν, 22 ετών.

Οι δύο από τους τρεις ισλαμιστές Παλαιστίνιους τρομοκράτες, που έπεσαν νεκροί αφού σκότωσαν τους δύο αστυνομικούς.

Ποιοι είναι οι Δρούζοι

Όπως προαναφέραμε, οι δύο Ισραηλινοί αστυνομικοί που σκοτώθηκαν ήταν Δρούζοι και όχι Εβραίοι στο θρήσκευμα. Οι Δρούζοι αποτελούν ιδιαίτερη εθνότητα που αριθμεί περίπου τα 2.000.000 πληθυσμό και κατοικεί σήμερα στη Συρία, τον Λίβανο και στη Γαλιλαία (Ισραήλ).

Ο λαός αυτός είναι αξιοσημείωτος αφενός λόγω της ιδιάζουσας θρησκείας του και της κοινωνικής του οργάνωσης και αφετέρου για την έντονη ανυποταξία του.

Η θρησκεία των Δρούζων είναι μονοθεϊστική. Αποτελεί ένα κράμα ιουδαϊσμού, χριστιανισμού, ισλάμ και αρχαίας ελληνικής φυσιολατρείας. Γλώσσα της θρησκείας τους είναι η αραβική.

Τον δε Θεό τον αποκαλούν «Άκμπαρ» (Μεγάλος) και τους εαυτούς τους, αποκαλούν Μουσαχιντίν (μονοθεϊστές). Θεωρούν ότι ο Άκμπαρ έχει ενσαρκωθεί 70 φορές, δηλαδή ανά μία φορά σε κάθε περίοδο ζωής του κόσμου, η τελευταία των οποίων ήταν τον 14ο αιώνα στην ακμή του Φατιμίδη Χαλίφη της Αιγύπτου Χακίμ Μπι Άμρι Ιλλόχ. (ο Θεία κελεύσει Άρχων). Πιστεύουν στον Ιησού Χριστό θεωρώντας την εμφάνισή του στη Γη μία από τις 70 προγενέστερες θεϊκές ενσαρκώσεις.

Ωστόσο, αυτά είναι ό,τι επιτρέπεται σε εμάς τους “απέξω” να γνωρίζουμε, διότι οι Δρούζοι δεν αποκαλύπτουν τις πραγματικές μυητικές διδασκαλίες τους στους αμύητους.

Το όνομα των Δρούζων θεωρείται ότι προέρχεται εκ του ντάριζα (οι κατέχοντες την αλήθεια) ή εκ του ντουρς (ο μυημένος). Αυτές οι ετυμολογίες σχετίζονται αρκετά με τη θρησκεία των Δρούζων και τις δοξασίες τους τις οποίες και τηρούν με άκρα μυστικότητα.

Δείτε τη μάχη με τους τρομοκράτες στο Όρος του Ναού σε ερασιτεχνικά βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr