Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναστασιάδης: Δεν αλλάζουν οι ενεργειακοί σχεδιασμοί μας – Η Κύπρος “έχει πάρει μέτρα”

Αναστασιάδης: Δεν αλλάζουν οι ενεργειακοί σχεδιασμοί μας – Η Κύπρος “έχει πάρει μέτρα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Αγκυρα δεν ήταν έτοιμη για λύση, και αυτό είχε καταστεί σαφές και στις επαφές και επικοινωνίες που είχε πρόσφατα ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους κ. Ερντογάν και Γιλντιρίμ, δηλώνει σε επίκαιρη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

Παράλληλα, επικρίνει τον μεσολαβητή του ΟΗΕ, Εσπεν Μπαρθ Εϊντε, ότι «ζούσε σε μια πλάνη» και ουσιαστικά παρέσυρε τον γενικό γραμματέα να συγκαλέσει βεβιασμένα τη διάσκεψη του Κραν- Μοντανά χωρίς να έχει προηγηθεί η αναγκαία προεργασία.

Μιλώντας στο γραφείο του στο προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας, λίγες ημέρες μετά την κατάρρευση των συνομιλιών, και ενώ άρχισαν οι γεωτρήσεις της Total στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Αναστασιάδης υπογραμμίζει ότι απαιτούνται ψυχραιμία και αποφυγή όξυνσης, σημειώνει ότι δεν αλλάζουν οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της χώρας και τονίζει ότι η Κύπρος «έχει πάρει μέτρα». Αποκαλύπτει, δε, ότι συζήτησε το θέμα με τον Τούρκο υπ. Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Εκτιμά ότι δεν έχουν πέσει τίτλοι τέλους στο Κυπριακό –μιλά για «διάλειμμα»– και διαμηνύει ότι η διαδικασία αναβάθμισης της Τελωνειακής Ενωσης Ε.Ε. – Τουρκίας που θα εξεταστεί μετά τις εκλογές σε Γερμανία και Αυστρία, μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για επανέναρξη των συνομιλιών. Χαρακτηρίζει «θετικότερο όλων των συμμετεχόντων» στη διάσκεψη του Κραν-Μοντανά τον Ελληνα υπ. Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ενώ εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, για τη στήριξη που προσέφεραν στον ίδιο και στην Κύπρο.

Τέλος, δηλώνει πως δεν μετάνιωσε για τις προτάσεις που κατέθεσε –λέει ότι και ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος είχε αποδεχθεί την εκ περιτροπής προεδρία– αλλά καθιστά σαφές ότι αυτές έχουν αποσυρθεί, αφού τις παρουσίασε υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει αλλαγή της τουρκικής στάσης για τις εγγυήσεις και την απόσυρση των δυνάμεων κατοχής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr