Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

30 τζιχαντιστές σκότωσε ο στρατός της Αιγύπτου στη Χερσόνησο του Σινά

30 τζιχαντιστές σκότωσε ο στρατός της Αιγύπτου στη Χερσόνησο του Σινά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αιγυπτιακός στρατός σκότωσε 30 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) κατά τη διάρκεια χερσαίων και αεροπορικών επιδρομών στην επαρχία Βόρειο Σινά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, ανακοίνωσε ο στρατός την Παρασκευή.

Η Αίγυπτος είναι αντιμέτωπη με έναν ανταρτοπόλεμο του οποίου ηγείται η λεγόμενη Επαρχία του Σινά -ο βραχίονας του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα- στον οποίο έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικοί μετά το 2013, αφού ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι κι έθεσε εκτός νόμου την παράταξή του, τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, χαρακτηρίζοντάς την τρομοκρατική οργάνωση.

Η ανακοίνωση του αιγυπτιακού στρατού ανέφερε ότι 30 «πολύ επικίνδυνοι» τζιχαντιστές σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν στις επιδρομές.

Δεν έδωσε λεπτομέρειες, όπως το σε ποια οργάνωση ανήκαν οι άνθρωποι αυτοί ή τα ονόματά τους.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Αίγυπτος υπέστη μια από τις πιο πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον των ένοπλων δυνάμεών της, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 23 στρατιωτικοί όταν δύο βομβιστές αυτοκτονίας ανατίναξαν τα παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα που οδηγούσαν στο Βόρειο Σινά.

Εξάλλου αιγυπτιακές δυνάμεις σκότωσαν δύο μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Χάσαμ νότια του Καΐρου, όπως ανακοίνωσε επίσης χθες το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι δύο τρομοκράτες σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης των υπηρεσιών ασφαλείας για τη σύλληψή τους, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, στην οποία δεν διευκρινίζεται πότε σημειώθηκε το επεισόδιο.

Στην επιχείρηση αυτή, στην επαρχία Φαγιούμ, 50 χλμ. νότια του Καΐρου, σκοτώθηκαν δύο από τα «πλέον σημαντικά ηγετικά στελέχη» της Χάσαμ, μιας οργάνωσης που έχει αναλάβει την ευθύνη για δολοφονίες και επιθέσεις εναντίον στελεχών των υπηρεσιών ασφαλείας τόσο στο Κάιρο όσο και στο Δέλτα του Νείλου.

Η οργάνωση Χάσαμ από την πλευρά της γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι μέλη της έστησαν ενέδρα σε αυτοκινητοπομπή της Αστυνομίας, σκότωσαν έναν αστυνομικό και τραυμάτισαν άλλους τρεις, επίσης στην επαρχία Φαγιούμ. Δεν έκανε λόγο για θύματα στις τάξεις της.

Δεν είναι σαφές αν οι αντικρουόμενες ανακοινώσεις αφορούν το ίδιο συμβάν.

Οι Αρχές της Αιγύπτου υποστηρίζουν ότι το ένοπλο κίνημα Χάσαμ συνδέεται με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr