ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα - Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!
Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης
Πόντιοι: Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» τίμησε την Πόντια δημοσιογράφο Ουζάι Μπουλούτ
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Είναι θλιβερό άνθρωποι που είναι εντεταλμένοι να υπερασπίζονται το διεθνές δίκαιο, να ψεύδονται δημόσια προκειμένου να δικαιολογήσουν την Τουρκία» δήλωσε αναφερόμενος στον ειδικό απεσταλμένο του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Μιλώντας σε εκδήλωση των εκτοπισμένων Κερυνειωτών, ο Κύπριος Πρόεδρος είπε ότι “είναι επίσης θλιβερό να ψεύδεται ο κ. Έιντε”, λέγοντας ότι “ο γενικός γραμματέας ήταν κουρασμένος και μπορεί να μην άκουσε καλά”.
Ανακοίνωσε ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα «τόσο τα δικά μας όσο και τα δικά τους πρακτικά με πάσα λεπτομέρεια, για να αποκαλυφθεί επιτέλους ποιος λέει την αλήθεια».
Σημείωσε ότι ο κ. Έιντε επικαλείται το απόρρητο όταν καλείται να αποκαλύψει λεπτομέρειες του τι ακριβώς ελέχθη, αλλά δεν διστάζει να λέει ότι η Τουρκία ήταν έτοιμη να αποδεχθεί τερματισμό των εγγυήσεων.
Αναφερόμενος στις προτάσεις του στη Διάσκεψη, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι στόχος των προτάσεών του ήταν το τέλος της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης – και οδηγούσε σε μια επανενωμένη Κύπρο κάτω από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.
«Δηλαδή, ότι τα εγγυητικά δικαιώματα ή τα όποια παρεμβατικά δικαιώματα όπως ερμηνεύονται από την Τουρκία, η οποιαδήποτε παρουσία κατοχικού στρατού θα τερματιζόταν, ώστε να νιώθουμε ότι ζούμε σε ένα πραγματικά κυρίαρχο, ανεξάρτητο κράτος, απόλυτα εναρμονισμένο με το ευρωπαϊκό κεκτημένο», επισήμανε ο Κύπριος Πρόεδρος.























































