ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άλαν Ντάνκαν, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Ομέρ Τσελίκ, Τουρκία,


















































Τα «ξύλινα τείχη» Ελλάδας-Ισραήλ φυλάνε την Ανατ. Μεσόγειο - Ο νεο-οθωμανισμός θα βυθιστεί στις θάλασσές μας!
Qatargate: Ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο
20 μήνες φυλάκιση στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και 18 μήνες στον Μιχάλη Σταυριανουδάκη - ΕΛ.Α.Σ.: «Ηχηρή απάντηση στην κυβερνητική αλαζονεία»
Ισραήλ - Ο επικεφαλής της Σιν Μπετ προειδοποιεί: «Η επόμενη 7η Οκτωβρίου θα συμβεί στο Εϊλάτ»
Ο Νικόλας Φαραντούρης έδειξε σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς βουλευτές την τουρκική κατοχή στη βόρεια Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σαφέστατα υπονοούμενα για σύμπλευση Τουρκίας και Βρετανίας στο Κυπριακό άφησε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βρετανό υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Αμερικής, σερ Άλαν Ντάνκαν.
Ο Ομέρ Τσελίκ υπεραμύνθηκε της τουρκικής αδιαλλαξίας, χαρακτηρίζοντας την τουρκική στάση “άκρως θετική” και καταλόγισε ευθύνες στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος κινήθηκε -σύμφωνα με τον Τούρκο- υποκινούμενος από λόγους εσωτερικής πολιτικής.
Ο Ομέρ Τσελίκ τόνισε ότι οι “ολοκληρωμένες διαπραγματεύσεις” για το Κυπριακό ούτε πάγωσαν, ούτε ανεστάλησαν, αλλά έλαβαν τέλος.
Από εδώ και πέρα, σύμφωνα με τον Ομέρ Τσελίκ, η Τουρκία μαζί με το ψευδοκράτος και τα Ηνωμένη Έθνη, θα συνεχίσει τις απαραίτητες διαβουλεύσεις και θα προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα.
O Βρετανός Υφυπουργός φέρεται να δήλωσε από την πλευρά του ότι το γεγονός ότι δεν επετεύχθη αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό είναι λυπηρό.
Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια για σχολιασμό στη φωτογραφία της συνέντευξης Τύπου. Όπως βλέπετε ο Ομέρ Τσελίκ έχει πίσω του δύο σημαίες. Την τουρκική και μια άλλη της “ευρωπαϊκής προοπτικής” της Τουρκίας, στην οποία με ένα “γραφισμό” η τουρκική σημαία “ενώνεται” με εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιο κιτς δεν υπάρχει. Ούτε στις χώρες των δυτικών Βαλκανίων τέτοιες κακογουστιές.
























































