Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Πόλεμος” Πολωνίας- Γαλλίας: Σκληρές δηλώσεις από Μακρόν-Σίντλο

“Πόλεμος”  Πολωνίας- Γαλλίας: Σκληρές δηλώσεις από Μακρόν-Σίντλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την οργή της πολωνικής κυβέρνησης προκάλεσαν οι δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν περί απομόνωσης της Πολωνίας από την ΕΕ.

Από τη Βουλγαρία όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη, ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε ότι «οι Πολωνοί πολίτες αξίζουν κάτι καλύτερο» από την άρνηση της κυβέρνησής τους να επιδιώξει συμβιβασμό σε σειρά θεμάτων όπως οι ανθρώπινες ελευθερίες, ο εκδημοκρατισμός ή το μισθολογικό ντάμπινγκ.

Η γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι η Βαρσοβία, όπου μια εθνικιστική, ευρωσκεπτικιστική κυβέρνηση βρίσκεται από το 2015 την εξουσία, κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από την Ευρώπη σε πολλά θέματα και δεν θα είναι σε θέση να συνδιαμορφώσει το δρόμο για το μέλλον της Ευρώπης.

«Η Ευρώπη δημιουργήθηκε στη βάση αξιών όπως η δημοκρατία και οι ελευθερίες με τις οποίες σήμερα η Πολωνία βρίσκεται σε σύγκρουση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μακρόν.

«Η Πολωνία δεν καθορίζει σήμερα το μέλλον της Ευρώπης και ούτε θα καθορίσει την Ευρώπη του αύριο» διεμήνυσε ο Μακρόν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Βούλγαρο Πρόεδρο Ρούμεν Ράντεφ στη Βάρνα

Αντεπίθεση από την πολωνή πρωθυπουργός Μπεάτα Σίντλο

Η πολωνή πρωθυπουργός Μπεάτα Σίντλο εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του γάλλου προέδρου, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του «αλαζονικές». Όπως ανέφερε, η χώρα της έχει «τα ίδια δικαιώματα με τη Γαλλία» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε δήλωσή της σε μια συντηρητική διαδικτυακή πύλη.

«Ίσως αυτές οι αλαζονικές δηλώσεις να οφείλονται στην έλλειψη εμπειρίας και πολιτικής πρακτικής, κάτι που παρατηρώ με κατανόηση, αλλά περιμένω ότι θα καλύψει γρήγορα αυτά τα κενά και ότι στο μέλλον θα είναι πιο συγκρατημένος» δήλωσε σκωπτικά η Σίντλο στην ιστοσελίδα wpolityce.pl, αφού ο Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τη Βαρσοβία ότι τίθεται «στο περιθώριο» της Ευρώπης σε «πολλά θέματα».

«Συνιστώ στον κύριο Πρόεδρο να ασχοληθεί με τα θέματα της χώρας του, τότε θα καταφέρει ίσως να έχει τα ίδια οικονομικά αποτελέσματα και το ίδιο επίπεδο ασφάλειας των πολιτών του όπως τα έχει διασφαλίσει η Πολωνία», δήλωσε ειρωνικά η Σίντλο, η οποία πρόσθεσε πως θέλει να υπενθυμίσει «στον κ. Μακρόν ότι η Πολωνία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ίδια ιδιότητα που είναι και η Γαλλία».

«Δεν είναι ούτε ο πρόεδρος της Γαλλίας ούτε κανένας άλλος ηγέτης που θα αποφασίσει προσωπικά το μέλλον της Ευρώπης αλλά το σύνολο των μελών της κοινότητας», είπε καλώντας τον «κύριο Πρόεδρο να είναι πιο συμφιλιωτικός και να μην διασπά την ΕΕ».

«Έχουμε τα ίδια δικαιώματα με τη Γαλλία, με τα άλλα κράτη-μέλη, και θα το εκμεταλλευθούμε για το καλό της Πολωνίας και των Πολωνών. Η Πολωνία δεν είναι σε σύγκρουση με καμία άλλη χώρα της ΕΕ, ούτε με την ίδια την ΕΕ», είπε ακόμη η Σίντλο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr