Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γκάμπριελ: Δεν θέλουμε να καταστρέψουμε πλήρως τις επιχειρηματικές μας σχέσεις με τη Ρωσία

Γκάμπριελ: Δεν θέλουμε να καταστρέψουμε πλήρως τις επιχειρηματικές μας σχέσεις με τη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Γερμανία και η Ευρώπη επιθυμούν να διασφαλίσουν ότι οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας δεν θα οδηγήσουν σε μια νέα «εποχή των παγετώνων» στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, δήλωσε  ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Zίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε ότι μίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, σχετικά με τις κυρώσεις κατά τη μεταξύ τους συνάντηση στην Ουάσινγκτον, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, συμφώνησε να συντονίσει περαιτέρω μέτρα με τους συμμάχους των ΗΠΑ.

«Εμείς ως Ευρωπαίοι έχουμε μεγάλες ανησυχίες ότι αυτό θα έχει ακούσιες συνέπειες για την Ευρώπη.

Δεν θέλουμε να καταστρέψουμε πλήρως τις επιχειρηματικές μας σχέσεις με τη Ρωσία, ειδικά στον ενεργειακό τομέα», τόνισε ο Γκάμπριελ.
Ο Tραμπ ενέκρινε νωρίτερα αυτό το μήνα νέες κυρώσεις εναντίον της Μόσχας για την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας το 2014 και για την πιθανή ανάμειξή της στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Ο Γκάμπριελ επέκρινε τις ΗΠΑ για την κίνηση, λέγοντας ότι οι νέες κυρώσεις εκθέτουν τις ευρωπαϊκές εταιρείες που εμπλέκονται σε ενεργειακά έργα στη Ρωσία σε πρόστιμα για παραβίαση του αμερικανικού νόμου ενώ δήλωσε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες ανησυχούν ότι οι τελευταίες κυρώσεις δεν θα έχουν μόνο οικονομικές συνέπειες αλλά θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν σε μια νέα «εποχή των παγετώνων» μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ και της Δύσης.

Παρά τις ευρωπαϊκές ανησυχίες σχετικά με τις κυρώσεις, ο Γκάμπριελ επέμεινε ότι η Μόσχα πρέπει να υλοποιήσει τη δέσμευσή της να εφαρμόσει την «εύθραυστη» συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία, καθώς και να αποσύρει τα βαρέα όπλα.«Αυτό θα ήταν ένα σημείο εκκίνησης για βελτιωμένες σχέσεις», δήλωσε ο Γκάμπριελ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Προελαύνει η Ρωσία σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Κρεμλίνου

Οι Γάλλοι υπολογίζουν ότι 150.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία

Γερμανία: Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr