Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στρατηγοί Σουχεΐλ Σαλμάν Αλ Χασάν απελευθερωτής της Ντέιρ Αλ Ζουρ και Ισάμ Ζαχρεντίν ο υπερασπιστής

Στρατηγοί Σουχεΐλ Σαλμάν Αλ Χασάν απελευθερωτής της Ντέιρ Αλ Ζουρ και Ισάμ Ζαχρεντίν ο υπερασπιστής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ξέφρενοι είναι οι πανηγυρισμοί στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ της ανατολικής Συρίας, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας που πολιορκούνται επί τρία χρόνια από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και η πολιορκία της “έσπασε” την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου.

Τη Ντέιρ Αλ Ζουρ κράτησε ο Δρούζος στρατηγός Ισάμ Ζαχρεντίν, ο οποίος τιμώντας την ηρωική παράδοση του έθνους του, πολεμούσε στην πρώτη γραμμή με τους απλούς στρατιώτες, τους εμψύχωνε και δεν επέτρεψε η πόλη να πέσει στους παρανοϊκούς ισλαμιστές.

Ο Ισάμ Ζαχρεντίν δεν είναι μουσουλμάνος. Οι Δρούζοι είναι μια εθνοθρησκευτική ομάδα της Μέσης Ανατολής με πολλά στοιχεία Πλατωνισμού, Γνωστικισμού και Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας. Θεωρούνται ατρόμητοι πολεμιστές και απόγονοι ελληνορωμαϊκών πληθυσμών που αντιστάθηκαν στον εξαραβισμό και εξισλαμισμό.

Τα συριακά στρατεύματα που έφτασαν στη Ντέιρ Αλ Ζουρ και “έσπασαν” την πολιορκία διοικεί ο στρατηγός Σουχεΐλ Σαλμάν Αλ Χασάν, γνωστός και ως “Τίγρης” επειδή ηγείται των ειδικών δυνάμεων “Τίγρεις”.

Οι κοσμικές δυνάμεις της Συρίας, οι θρησκευτικές μειονότητες της χώρας, όλοι οι Σύροι που αισθάνονται κοντά στη Δύση και όχι στον ισλαμισμό, πανηγυρίζουν τη μεγάλη νίκη.

Στην κεντρική φωτογραφία, αριστερά ο “απελευθερωτής” Σουχεΐλ Σαλμάν Αλ Χασάν και δεξιά, με το οπλοπολυβόλο, ο “υπερασπιστής” Ισάμ Ζαχρεντίν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καίγονται πετρελαιοπηγές στην Ανατ. Συρία

Το σουνιτικό Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τζαμί του Ισλαμαμπάντ με τουλάχιστον 31 νεκρούς

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ

Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ

Οι Κούρδοι της Συρίας (Ροζάβα) συναντήθηκαν με τον Μασούντ Μπαρζανί – Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η Γαλλία στεκόταν πάντα στο πλευρό του κουρδικού λαού και θα συνεχίσει να το πράττει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr