ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ- Μέρκελ για τη Β. Κορέα – Ζητούν αυστηρότερες κυρώσεις

Tηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ- Μέρκελ για τη Β. Κορέα – Ζητούν αυστηρότερες κυρώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασαν  στην τηλεφωνική τους συνομιλία τη νέα πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας και κάλεσαν τον ΟΗΕ να καταλήξει γρήγορα στην επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων ενάντια στην Πιονγκγιάνγκ, δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο εκπρόσωπος της Μέρκελ.

«Και οι δύο συμφώνησαν ότι η δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου αποτελεί μια νέα και απαράδεκτη κλιμάκωση από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας», υπογράμμισε ο Ζάιμπερτ.

«Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασαν την άποψη ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνεχίσει να ασκεί πίεση στο καθεστώς της Βόρειας Κορέας και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να υιοθετήσει ταχέως επιπλέον και αυστηρότερες κυρώσεις», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Από την πλευρά της η Μέρκελ τόνισε στον Τραμπ ότι η Γερμανία θα πιέσει για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων ενάντια στην Πιονγκγιάνγκ εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ο στόχος είναι να αποτραπεί η Βόρεια Κορέα από το να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και να επιτευχθεί μια ειρηνική επίλυση στην κρίση», κατέληξε ο Ζάιμπερτ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν ότι έπληξαν οργανώσεις που συνδέονται με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ σε κουρδική περιοχή

Ο Νίκος Δένδιας σε Αυστρία και Γερμανία – Ποιο το πρόγραμμά του, ποιους θα συναντήσει

«Είμαστε πάρα πολύ κοντά σε πόλεμο με το Ιράν», προειδοποιούν Ισραηλινοί ειδικοί

Νέες απειλές Τραμπ σε Ιράν: «Ο χρόνος τρέχει – Δεν θα απομείνει τίποτα από εσάς»

Ο Τραμπ κοινοποίησε εικόνα-προειδοποίηση για «καταιγίδα που πλησιάζει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr