Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο κυκλώνας Ίρνα “τσάκισε” τα νησιά της Καραϊβικής (βίντεο)

Ο κυκλώνας Ίρνα “τσάκισε” τα νησιά της Καραϊβικής (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός, Καραϊβική, Κυκλώνας,

Οκτώ νεκρούς και 21 τραυματίες άφησε πίσω του ο κυκλώνας Ίρμα, στο πέρασμά του από τον Άγιο Μαρτίνο στην Καραϊβική, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό Γάλλων διασωστών.

Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός της Μπαρμπούντα δήλωσε πως στο νησί αυτό της Καραϊβικής επικρατεί «πλήρης καταστροφή» μετά το πέρασμα του Ίρμα και πως τα δύο μικρά νησιά που αποτελούν το κράτος αυτό, η Αντίγκουα και η Μπαρμπούντα, θα ζητήσουν βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα για το έργο της ανοικοδόμησης.

Στο μεταξύ, η Γαλλίδα υπουργός Υπερπόντιων Εδαφών Ανίκ Ζιραρντέν έφθασε το πρωί στο γαλλικό νησί της Γουαδελούπης, από το οποίο εξαρτάται διοικητικά ο Άγιος Μαρτίνος, συνοδευόμενη από ένα απόσπασμα διασωστών της γαλλικής υπηρεσίας πολιτικής ασφάλειας υπό τον συνταγματάρχη Βενσάν Μπουασάρ.

Η υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι έχει επαναλειτουργήσει ένα τμήμα του αεροδρομίου του Αγίου Μαρτίνου, πράγμα που θα επιτρέψει την προσεχή άφιξη ενός στρατιωτικού αναγνωριστικού αεροπλάνου.

Αερογέφυρα, που πρόκειται να στηθεί από σήμερα ανάμεσα στον Άγιο Μαρτίνο και τη Γουαδελούπη, «θα επιτρέψει να σταλούν αυτά τα οποία έχουν ανάγκη και ταυτόχρονα να μεταφερθούν εδώ οι τραυματίες», σύμφωνα με την Ζιραρντέν, η οποία ανακοίνωσε επίσης την αποστολή ενισχύσεων δια θαλάσσης, αλλά και πόσιμου νερού και υλικού αρωγής.

Ερωτηθείς από το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Franceinfo, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ προειδοποίησε πως «οι αριθμοί προφανώς θα αλλάξουν εντός της ημέρας» και πως «οι πληροφορίες είναι αποσπασματικές» επειδή η επικοινωνία με τα νησιά του Αγίου Μαρτίνου και του Αγίου Βαρθολομαίου είναι δύσκολη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αφρικανική Σκόνη: Γιατί «κοκκίνισε» ο ουρανός – Τι λέει το Αστεροσκοπείο

Παγώνη για σκόνη: Χρειάζεται προσοχή – Όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ίσως χρειαστεί να αλλάξουν τα φάρμακά τους

Ανατροπή: Τι ώρα φεύγει η αφρικανική σκόνη – Δυστυχώς… έρχεται ξανά

Από Τετάρτη 24/4 καθαρίζει η ατμόσφαιρα

Η αφρικανική σκόνη μεταφέρει σωματίδια – Τι πρέπει να κάνετε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr