Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Μονάδα αποκεφαλισμού” του Κιμ Γιονγκ Ουν ετοιμάζει η Νότια Κορέα

“Μονάδα αποκεφαλισμού”  του Κιμ Γιονγκ Ουν ετοιμάζει η Νότια Κορέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μία ειδική μονάδα για την εξόντωση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ετοιμάζει η Νότια Κορέα και μάλιστα θα είναι έτοιμη έως το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Μία ημέρα αφότου η Πιονγκγιάνγκ πραγματοποίησε την έκτη πυρηνική της δοκιμή, ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας, Σονγκ Υιουνγκ-μο, δήλωσε σε βουλευτές στη Σεούλ, ότι μία «μονάδα αποκεφαλισμού» θα είναι έτοιμη στο τέλος του χρόνου.

Θα απαρτίζεται από 1.500 έως 3.000 ειδικά εκπαιδευμένους στρατιώτες

Η μονάδα αναμένεται να έχει το μέγεθος μεραρχίας, η οποία θα απαρτίζεται από 1.500 έως 3.000 ειδικά εκπαιδευμένους στρατιώτες και θα είναι έτοιμη να δράσει στα τέλη του 2017, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.

Την τελευταία φορά που έγινε γνωστό ότι η Νότια Κορέα επιχείρησε να δολοφονήσει βορειοκορεάτη ηγέτη, τίποτα δεν πήγε όπως σχεδιάστηκε.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 βορειοκορεάτες κομάντο προσπάθησαν να επέμβουν στο προεδρικό μέγαρο στη Σεούλ, καθώς η Νότια Κορέα είχε επιστρατεύσει ειδικά εκπαιδευμένα άτομα -τα οποία είχε στρατολογήσει από φυλακές κυρίως- για να αποκεφαλίσουν τον τότε ηγέτη Κιμ Ιλ -σουνγκ. Όταν η αποστολή απέτυχε, οι άντρες επέλεξαν την αποστασία.

Σκότωσαν τους εκπαιδευτές τους και πολέμησαν στη Σεούλ προτού ανατιναχτούν, ένα επεισόδιο που η κυβέρνηση απέκρυπτε για δεκαετίες.

Τώρα, ενώ ο εγγονός του Σουνγκ, Κιμ Γιονγκ Ουν, επιταχύνει το πυρηνικό πυραυλικό του πρόγραμμα, η Νότια Κορέα ετοιμάζεται ξανά να βάλει στόχο την ηγεσία των Βορείων.

Σπανίως η κυβέρνηση ανακοινώνει στρατηγική δολοφονιάς αρχηγού κράτους, ωστόσο η Νότια Κορέα θέλει να κρατήσει την Βόρεια ανήσυχη και τον ηγέτη της υπό το φόβο της εξόντωσης, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο.

Ωστόσο, πολλοί αμφιβάλλουν αν όλες αυτές οι απειλές πτοήσουν τον Κιμ Γιον Ουν. Η ισορροπία της τρομοκρατίας εξάλλου, είναι η συντομότερη μείωση στην αποθάρρυνση του πολέμου, όπως δήλωσε την περασμένη Τρίτη ο Γουν Σανγκ-χιουν, συντηρητικός νομοθέτης της αντιπολίτευσης στη Νότια Κορέα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολεμικές ασκήσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν – Σχέδια απάντησης στα στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται του Τζο Μπάιντεν σε δημοσκόπηση

Η Βόρεια Κορέα παράγει και στέλνει τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών στον Πούτιν

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε δώρο στον Κιμ Γιονγκ Ουν ένα αυτοκίνητο

Τέσσερα μέλη του Κογκρέσου δεν εγκρίνουν την πώληση F-16 στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr