Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός προσπαθεί να περικυκλώσει το Ισλαμικό Κράτος σε συνοικίες της Ντέιρ Αλ Ζουρ

Ο συριακός στρατός προσπαθεί να περικυκλώσει το Ισλαμικό Κράτος σε συνοικίες της Ντέιρ Αλ Ζουρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις με τους παραστρατιωτικούς συμμάχους τους επιχειρούν να περικυκλώσουν τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στις περιοχές που εξακολουθούν να ελέγχουν στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ και στα περίχωρά της, στα ανατολικά της Συρίας.

Στη Δαμασκό, ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ δήλωσε ότι η Συρία «κινείται αποφασιστικά προς τη νίκη χάρη στις θυσίες του στρατού της, την αποφασιστικότητα του λαού της και τη στήριξη των φίλιων χωρών», σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Η τζιχαντιστική οργάνωση, η οποία είχε καταφέρει κατά τη διάρκεια τρίχρονης πολιορκίας να καταλάβει σχεδόν τη μισή πόλη, η υπόλοιπη παρέμεινε στα χέρια του στρατού, έχει οπισθοχωρήσει απέναντι στις προελαύνουσες συριακές δυνάμεις που την προηγούμενη εβδομάδα έσπασαν την πολιορκία που είχε επιβάλει η οργάνωση.

Με τη στήριξη αεροσκαφών της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, ο στρατός πλέον επιχειρεί να προελάσει προς την απελευθέρωση των συνοικιών που κρατάνε οι τζιχαντιστές έπειτα από την άφιξη στρατιωτικών ενισχύσεων τη Δευτέρα.

«Ο στρατός επιχειρεί να περικυκλώσει το Νταές από τρεις οδούς, παίρνοντας τον έλεγχο της δυτικής όχθης του Ευφράτη», τόνισε στρατιωτική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται», δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Η επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ είναι το τελευταίο εκτεταμένο ενιαίο έδαφος που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Η οργάνωση διατηρεί και κάποιους μικρούς θύλακες σε άλλα σημεία της χώρας, οι οποίοι δεν αναμένεται να αντέξουν για πολύ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Times Λονδίνου: Το σχέδιο της Χαμάς για μυστική βάση στην Τουρκία – Εκπαίδευση πυρήνων για επιθέσεις σε Ισραήλ

Γάζα: Σχεδόν 360.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα μετά την ισραηλινή εντολή εκκένωσης

Μητσοτάκης για Χαμάς: «Είναι τρομοκρατική οργάνωση» – Ερντογάν: «Είναι αντιστασιακή»

Ο Λίβανος από την Τρίτη 14/5 «επιστρέφει» Σύρους πρόσφυγες στη Συρία

Ο Άσαντι διόρισε περιφερειάρχες αξιωματούχους των Υπηρεσιών Πληροφοριών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr