Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκινά εκκαθαρίσεις στη MİT ο Ερντογάν – Στόχος οι Τούρκοι πράκτορες οπαδοί του Γκιουλέν

Ξεκινά εκκαθαρίσεις στη MİT ο Ερντογάν – Στόχος οι Τούρκοι πράκτορες οπαδοί του Γκιουλέν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σοβαρό εσωτερικό πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζει η Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών της Τουρκίας, γνωστή και ως MİT, η οποία φέρεται να έχει “αλωθεί” από οπαδούς του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν, σύμμαχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέχρι το 2013, κατηγορείται από την ισλαμιστική κυβέρνηση της Τουρκίας ως ο “εγκέφαλος” πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2015.

Αναφερόμενος στο προεδρικό διάταγμα που έθεσε τη MİT υπό τον άμεσο έλεγχο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο αρθρογράφος Αχμέτ Τακάν, σε άρθρο του την Πέμπτη στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Yeniçağ, υποστηρίζει ότι η Τουρκία πληρώνει το τίμημα της ενδυνάμωσης του δικτύου οπαδών του Γκιουλέν μέσα στην Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών εξαιτίας της συνεργασίας των γκιουλενιστών με το AKP κατά το παρελθόν.

Ο ίδιος προαναγγέλλει πογκρόμ που θα στραφεί ενάντια σε στελέχη της υπηρεσίας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, τα οποία θεωρούνται οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σύμφωνα με πηγές της MİT που επικαλείται ο Τακάν, ένα στέλεχος της υπηρεσίας πήρε 300.000 δολάρια από τα μυστικά της κονδύλια και διέφυγε στο Ηνωμένο Βασίλειο και συμπεραίνει ότι η Τουρκία δεν έχει πρόβλημα μόνο στη Γερμανία, όπου έχουν καταφύγει πολλοί οπαδοί του Γκιουλέν αλλά και σε άλλες χώρες.

Πηγές της τουρκικής Προεδρίας φέρεται να είπαν στον Τακάν ότι θα πραγματοποιηθεί μεγάλη αναδιάρθρωση στη MİT μέσα στους επόμενους μήνες, πιθανότατα Νοέμβριο και Δεκέμβριο, ενώ δεν είναι σαφές εάν ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Χακάν Φιντάν, θα παραμείνει στο πόστο του.

Ενδιαφέρον έχει και η αναφορά του αρθρογράφου, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της τουρκικής Προεδρίας, ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λαμβάνει και θα λάβει υπόψη του τη γνώμη του ακροδεξιού ηγέτη των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σε ό,τι αφορά την αναδιοργάνωση και νέα στελέχωση της MİT.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr