Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς σχολίασε ο Ντόναλντ Τραμπ τις επιθέσεις με ηχητικά κύματα σε Αμερικανούς στην Αβάνα

Πώς σχολίασε ο Ντόναλντ Τραμπ τις επιθέσεις με ηχητικά κύματα σε Αμερικανούς στην Αβάνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Βέλη» κατά της Αβάνας εκτόξευσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την υπόθεση των Αμερικανών διπλωματών που νόσησαν στην Κούβα.

«Έκαναν κάποια κακά πράγματα εκεί στην Κούβα» σημείωσε ο κ. Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, μετά από την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για απόσυρση του μεγαλύτερου μέρους του διπλωματικού προσωπικού των ΗΠΑ στην Κούβα, εν μέσω αναφορών περί επιθέσεων με ηχητικά κύματα στο νησί, με στόχο Αμερικανούς.

Οι ΗΠΑ απέσυραν το 60% του προσωπικού της πρεσβείας τους στην Αβάνα, ενώ κάλεσαν επίσης τους Αμερικανούς πολίτες να μην επισκέπτονται την Κούβα.

Περισσότεροι από 20 υπάλληλοι της πρεσβείας ανέφεραν προβλήματα υγείας, τα οποία, κατά τις ΗΠΑ, σχετίζονται με επιθέσεις με ηχητικά κύματα.

Τι απαντά η Κούβα για τα ηχητικά κύματα

Η αξιωματούχος των υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας Χοσεφίνα Βιδάλ, αρμόδια για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, εξέφρασε από την πλευρά της την εκτίμηση ότι «η απόφαση που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, διαμέσου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είναι βιαστική και θα επιδράσει αρνητικά στις διμερείς σχέσεις».

Η κ. Βιδάλ υπενθύμισε ότι «η βούληση της Αβάνας είναι να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των Αρχών των δύο χωρών προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση», ενώ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της Κούβας δεν έχει καμία εμπλοκή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ντόναλντ Τραμπ για 25η Μαρτίου: «Σήμερα φέρνουμε στη μνήμη μας την αρχαία κληρονομιά μας»

Ο ΥΠΕΞ της Αιγύπτου επισκέφθηκε τον Λίβανο και προειδοποίησε για ανεπίστρεπτο «χάος»

Πούτιν: Οι συνέπειες ενός πολέμου στο Ιράν μπορεί να είναι εξίσου σοβαρές με εκείνες της πανδημίας COVID

Τραμπ: «Σε πολύ καλό δρόμο» οι συνομιλίες με το Ιράν – Παρατείνεται το τελεσίγραφο έως τις 6 Απριλίου

Ιράν: Περισσότεροι από 1.000.000 μαχητές έτοιμοι να αντιμετωπίσουν Αμερικανούς στρατιώτες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr