Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές ετοίμαζαν χτύπημα στο Παρίσι -Βρέθηκε βόμβα κοντά στο γήπεδο της Παρί

Τζιχαντιστές ετοίμαζαν χτύπημα στο Παρίσι -Βρέθηκε βόμβα κοντά στο γήπεδο της Παρί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η παρατηρητικότητα ενός ενοίκου και η άμεση αντίδραση του σε συνδυασμό με την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής Αστυνομίας, απέτρεψε όπως όλα δείχνουν ένα ακόμη μακελειό του ISIS στο Παρίσι.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άνδρες κι ανάμεσα τους περιλαμβάνεται ένα γνωστός τζιχαντιστής, μέλος του Ισλαμικού Κράτους ο οποίος θεωρητικά ήταν υπό αυστηρή επιτήρηση.

Η αυτοσχέδια βόμβα περιελάμβανε τέσσερις φιάλες γεμάτες με γκάζι, ενώ δίπλα (αλλά και στο υπόγειο του κτιρίου) υπήρχαν άλλες φιάλες με βενζίνη και ήταν συνδεδεμένες με ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο έπαιζε το ρόλο του πυροκροτητή και είχε τοποθετηθεί στην είσοδο συγκροτήματος διαμερισμάτων πολύ κοντά στο γήπεδο της Παρί Σεν Ζερμέν, στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού που θεωρείται μία από τις πιο εύπορες συνοικίες της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε από ένοικο διαμερίσματος

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε από ένοικο διαμερίσματος τα ξημερώματα Παρασκευής προς Σάββατο (το μεσημέρι του Σαββάτου στο Παρκ Ντε Πρενς που βρίσκεται πολύ κοντά διεξαγόταν ο αγώνας Παρί-Μπορντό και στις κερκίδες βρέθηκαν 50.000 θεατές!!!), ο οποίος αντιλήφθηκε τη μυρωδιά της βενζίνης κι άρχισε να ψάχνει εντοπίζοντας τη βόμβα.

Ο 40χρονος αμέσως τηλεφώνησε στην Αστυνομία και αποσύνδεσε τις φιάλες γκαζιού τις οποίες έβγαλε εκτός του οικήματος ενώ λίγο αργότερα κατέφτασαν και οι πυροτεχνουργοί.

Πέντε συλλήψεις

Η Αστυνομία προχώρησε σε 5 συλλήψεις, αλλά ακόμη δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν ο στόχος ήταν το να χτυπηθεί το συγκρότημα με τα διαμερίσματα ή αν το επικείμενο χτύπημα είχε να κάνει με τον ποδοσφαιρικό αγώνα.

Αυτό πάντως που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία είναι ο τρόπος κατασκευής της αυτοσχέδιας βόμβας, αλλά και η τοποθέτηση της σε κατοικήσιμη περιοχή, γεγονός που δείχνει ότι κανείς δεν μπορεί πλέον να αισθάνεται ασφαλείς.

Κάτι που παραδέχθηκε κι ο υπουργός εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ, ο οποίος επιβεβαίωσε τις συλλήψεις.

“Ανάλογα τρομοκρατικά χτυπήματα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή”

«Όντως ένας από τους πέντε συλληφθέντες είναι στη λίστα των υπό επιτήρηση υπόπτων, αλλά δυστυχώς όσο κι αν τους παρακολουθούμε βρίσκουν τρόπο να μας ξεγελάσουν χρησιμοποιώντας κάποιους φίλους τους», είπε χαρακτηριστικά ο Κολόμπ και συμπλήρωσε με μεγάλη δόση απόγνωσης:

«Αυτό το περιστατικό σ’ αυτή τη συγκεκριμένη γειτονιά, δείχνει ότι ανάλογα τρομοκρατικά χτυπήματα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε μέρος της Γαλλίας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr