ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,


















































Θεώνη: «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ίδιος, δεν είναι και άλλος άνθρωπος»
Κώστας Καραμανλής: Νέες βολές κατά Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική, με αφορμή την Κίνα
Ο νέος νόμος του Πούτιν: Η Ρωσία εκχωρεί στον εαυτό της το δικαίωμα εισβολής σε οποιαδήποτε χώρα
Η Αλβανία αποτελεί τη νεότερη απειλή ναρκοκράτους παγκοσμίως
Νέα τουρκική πρόκληση με τη «Γαλάζια Πατρίδα»: «Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε την Τρίτη, σε δηλώσεις του από τη Σερβία, ότι ο Μετίν Τοπούζ, ο συλληφθείς Τούρκος υπάλληλος της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Τουρκία, είναι κατάσκοπος και τόνισε ότι η χώρα του κάνει τα σωστά βήματα ενάντια σε μια “εσωτερική απειλή”.
Για τον Ερντογάν κατάσκοπος είναι και ο δεύτερος διπλωματικός υπάλληλος για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, ενώ συνέδεσε τους δύο Τούρκους υπαλλήλους της Αμερικανικής Πρεσβείας με το δίκτυο του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατηγορεί ως υπεύθυνο για το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.
Ο Ερντογάν επίσης αναρωτήθηκε: “Πώς αυτοί οι κατάσκοποι διείσδυσαν στο Αμερικανικό Προξενείο; Εάν δεν διείσδυσαν, ποιος τους τοποθέτησε εκεί;”.
Ο Αμερικανός Πρεσβευτής στην Άγκυρα από την πλευρά του δήλωσε ότι οι τουρκικές Αρχές έχουν αποτύχει να προσκομίσουν κάποιο στοιχείο ενάντια στον Τοπούζ τονίζοντας ότι η σύλληψη του Τοπούζ έχει δημιουργήσει ερωτήματα εάν ο στόχος ορισμένων (Τούρκων) αξιωματούχων είναι να διαταράξουν τη μακρόχρονη συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ.
Οι σχέσεις Ουάσιγκτον-Άγκυρας είναι χειρότερες από ποτέ και επιδεινώνονται συνεχώς.























































