Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικές δυνάμεις αναπτύσσονται στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας

Τουρκικές δυνάμεις αναπτύσσονται στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τουρκικές δυνάμεις που εισήλθαν αργά χθες Πέμπτη στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας έχουν αρχίσει να λαμβάνουν θέσεις με στόχο να περιορίσουν τους Κούρδους παραστρατιωτικούς, δήλωσε ένα ανώτερο στέλεχος των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

«Οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους έχουν εισέλθει στο συριακό έδαφος και έχουν αρχίσει να καταλαμβάνουν θέσεις παρατήρησης», δήλωσε ο Μουσταφά Σετζάρι, αξιωματούχος των SDF.

Η Τουρκία έστειλε μια στρατιωτική φάλαγγα 30 οχημάτων στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας μέσω του περάσματος Μπαμπ Αλ Χάουα, δήλωσαν ένοπλοι Σύροι φιλότουρκοι ισλαμιστές και ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι ο στρατός της χώρας του πρόκειται να αναπτυχθεί στην Ιντλίμπ, επισημαίνοντας ότι η Άγκυρα διεξάγει «μια σοβαρή επιχείρηση» μαζί με τους Σύρους ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που στηρίζει στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη δημιουργία ζωνών αποκλιμάκωσης στη Συρία, η οποία συνήφθη τον προηγούμενο μήνα μεταξύ της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας.

Η Άγκυρα στηρίζει ενεργά τους ισλαμιστές που πολεμούν εναντίον του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ από το 2011 οπότε ξέσπασε ο τζιχάντ.

Η συμφωνία που υπέγραψε στην Αστάνα του Καζακστάν με τους συμμάχους του Άσαντ, τη Ρωσία και το Ιράν, προβλέπει τον περιορισμό των συγκρούσεων σε πολλές περιοχές της Συρίας, στις οποίες περιλαμβάνονται η επαρχία Ιντλίμπ και οι γειτονικές της περιοχές στα βορειοδυτικά, που είναι η πλέον πολυπληθής κατεχόμενη από τους ισλαμιστές και τους τζιχαντιστές περιοχή της χώρας.

Η Ταχρίρ Αλ Σαμ, η Αλ Κάιντα της Συρίας, που ελέγχει μεγάλο μέρος της περιοχής αυτής, δεν συμμετέχει στη συμφωνία για τη δημιουργία ζωνών αποκλιμάκωσης και βρίσκεται σε αντιπαράθεση με κάποιες από τις ισλαμιστικές οργανώσεις που στηρίζονται και μισθοδοτούνται από την Τουρκία.

Ωστόσο, δυνάμεις της Αλ Κάιντα συνόδευσαν χθες το βράδυ την τουρκική αυτοκινητοπομπή, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι επεσήμαναν ότι πιθανόν να σταματήσουν οι μάχες μεταξύ τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr