Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεχίζονται οι άγριες μάχες με τους τζιχαντιστές στην πόλη Μαράουι των Φιλιππίνων

Συνεχίζονται οι άγριες μάχες με τους τζιχαντιστές στην πόλη Μαράουι των Φιλιππίνων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην πόλη Μαράουι στις νότιες Φιλιππίνες από τότε που τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έθεσαν υπό τον έλεγχό τους συνοικίες της, ανακοίνωσε ο στρατός της χώρας υποσχόμενος για μια ακόμη φορά τον άμεσο τερματισμό των μαχών.

Την Κυριακή μαχητικά αεροσκάφη συνέχιζαν να πετούν πάνω από τη μεγαλύτερη μουσουλμανική πόλη των Φιλιππίνων, η οποία έχει σχεδόν εκκενωθεί από κατοίκους, ενώ ο στρατός προσπαθούσε να ανακαταλάβει ένα ένα τα κτίριά της.

Πρόσφατα ο στρατός των Φιλιππίνων είχε θέσει τη 15η Οκτωβρίου ως καταληκτική ημερομηνία για την εκδίωξη από τη Μαράουι των τζιχαντιστών που έχουν δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που αναγκάζεται να μεταθέσει την ημερομηνία αυτή, εξαιτίας της ιδιαίτερα σκληρής αντίστασης που προβάλλουν οι τζιχαντιστές.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν στις 23 Μαΐου έπειτα από μια αποτυχημένη απόπειρα σύλληψης του Ισνιλόν Χάπιλον, ενός από τους πλέον καταζητούμενους άνδρες στον κόσμο, που θεωρείται ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους στη νοτιοανατολική Ασία.

Εκατοντάδες ένοπλοι τζιχαντιστές, μεταξύ των οποίων και ξένοι μαχητές, σπέρνουν έκτοτε το χάος στη Μαράουι, οχυρωμένοι σε κάποιες συνοικίες της πόλης.

Αργότερα ο στρατός των Φιλιππίνων είχε εξηγήσει ότι η απόπειρα σύλληψης του Χάπιλον ώθησε τους τζιχαντιστές να θέσουν νωρίτερα σε εφαρμογή ένα σχέδιο κατάληψης της πόλης, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα χαλιφάτο εμπνεόμενοι από αυτό που είχε κηρύξει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

Έκτοτε, 822 τρομοκράτες, 162 στρατιώτες και αστυνομικοί καθώς και 47 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, όπως ανακοίνωσε ο στρατός.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού των Φιλιππίνων είχε δώσει διορία ως τις 15 Οκτωβρίου για την κατάπνιξη της εξέγερσης.

Και ο πρόεδρος Ροντρίγο Ντουτέρτε δήλωσε την Παρασκευή ότι η μάχη «έχει σχεδόν ολοκληρωθεί».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή της δύναμης που μάχεται κατά των τζιχαντιστών, τον συνταγματάρχη Ρόμεο Μπράουνερ, 40 τζιχαντιστές παραμένουν στη Μαράουι, μεταξύ αυτών ο Χάπιλον και ο Ομαρκαγιάμ Μάουτε, η οργάνωση του οποίου έχει επίσης δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Περίπου 100 άμαχοι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι στην περιοχή που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, μεταξύ των οποίων είναι όμηροι και οι οικογένειες των τζιχαντιστών.

«Οι γυναίκες και τα παιδιά πλέον αναγκάζονται να πολεμήσουν με τους μαχητές της οργάνωσης Μάουτε και του Ισλαμικού Κράτους», κατήγγειλε ο συνταγματάρχης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΔΠΔ: Ένταλμα σύλληψης κατά Νετανιάχου – Οργή Μπάιντεν: «Εξωφρενική η απόφαση»

Πατέρας Σάνι Λουκ: «Το σώμα που έχουμε τώρα είναι πλήρες και όμορφο και μοιάζει πραγματικά σαν να είναι ζωντανή»

Γάζα: Σφοδρές μάχες στον βορρά, εντατικοποίηση των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Ράφα

Ισραήλ: Βρέθηκαν νεκροί τρεις όμηροι της Χαμάς στη Γάζα, μεταξύ τους και η Σάνι Λουκ

Times Λονδίνου: Το σχέδιο της Χαμάς για μυστική βάση στην Τουρκία – Εκπαίδευση πυρήνων για επιθέσεις σε Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr