Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ρωσόφιλοι αντάρτες έδιωξαν τους Ουκρανούς συνοριοφύλακες

Οι ρωσόφιλοι αντάρτες έδιωξαν τους Ουκρανούς συνοριοφύλακες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λουγκάντσκ, Ντονέτσκ, Ουκρανία, Ρωσία,

Οι συνοριοφύλακες στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, οι οποίοι δέχτηκαν επιθέσεις από ρωσόφιλους αντάρτες, ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι εγκατέλειψαν 3 φυλάκια στη μεθόριο με τη Ρωσία, ζητώντας το μερικό τους κλείσιμο, ενώ αξίωσαν την αποστολή ενισχύσεων από το στρατό.

Τα συνοριακά φυλάκια Τσερβονοπαρτιζάνκς, Ντολτζάνσκι και Τσερνόβα Μογκίλα, που βρίσκονται στην επαρχία Λουγκάντσκ, δέχθηκαν επιθέσεις από αντάρτες τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, ανέφεραν οι συνοριοφύλακες σε ανακοίνωσή τους.

«Μετά την ανταλλαγή πυρών, δεδομένων των απειλών (που υφίστανται) εναντίον της ζωής των ανθρώπων που διασχίζουν τα σύνορα, οι πολίτες και οι συνοριοφύλακες απομακρύνθηκαν από αυτά τα περάσματα. Τα περάσματα αυτά έκλεισαν προσωρινά, για αυτόν ακριβώς το λόγο η Ρωσία ενημερώθηκε επίσημα» διευκρίνισαν οι ίδιοι.

Οι συνοριοφύλακες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των αυτονομιστών που έχουν ανακηρύξει ανεξάρτητη «Λαϊκή Δημοκρατία» στην περιοχή του Λουγκάντσκ όπως και στο Ντονέτσκ. Χρειάστηκε μάλιστα να απομακρυνθούν από την περιφερειακή τους έδρα στο Λουγκάντσκ αφότου τους επιτέθηκαν βαριά οπλισμένοι αντάρτες τη Δευτέρα.

Στην ανακοίνωσή τους οι συνοριοφύλακες έκαναν λόγο για «συγκέντρωση ενός μεγάλου αριθμού τρομοκρατών» στην παραμεθόριο ζώνη, για «απειλές εναντίον των οικογενειών (τους), για «μόνιμα πυρά» εναντίον τους. «Ο έλεγχος των συνόρων έχει καταστεί πολύ δύσκολος σε κάποιες περιοχές» τόνισαν.

Ανακοίνωσαν ότι ζήτησαν από το υπουργικό συμβούλιο το κλείσιμο «ενός αριθμού σημείων ελέγχου» και την αποστολή στρατευμάτων και της εθνικής φρουράς «για την υπεράσπιση της μεθορίου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Οι Ρώσοι συνέλαβαν δύο ξένους ανταποκριτές για συνεργασία με την ομάδα του Ναβάλνι

Politico: Επτά μήνες μετά τον θάνατο του Πριγκόζιν οι χιλιάδες μισθοφόροι της Wagner λογοδοτούν στο Κρεμλίνο

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Η Λετονία φοβάται ρωσική επίθεση – Καλεί τους πολίτες να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr