ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανός ΥΠ.ΟΙΚ: Το Λονδίνο θα παραμείνει παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κέντρο

Βρετανός ΥΠ.ΟΙΚ: Το Λονδίνο θα παραμείνει παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κέντρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την πεποίθηση ότι το Λονδίνο θα παραμείνει παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κέντρο μετά το Brexit, εξέφρασε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ, προσθέτοντας ότι οι περισσότερες διεθνείς τράπεζες σχεδιάζουν να κρατήσουν τη συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού τους στο Λονδίνο.

«Οι επιχειρήσεις της ΕΕ αποτελούν μόνο ένα κλάσμα της συνολικής επιχειρηματικής δραστηριότητας του Λονδίνου και είμαστε πολύ σίγουροι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λονδίνο, θα παραμείνει ένα παγκόσμιο οικονομικό κέντρο», δήλωσε ο Χάμοντ σε συνέντευξή του στο «CNBC» κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμη ότι οι επιχειρήσεις αναβάλλουν μη κρίσιμες επενδύσεις λόγω της αβεβαιότητας του Brexit.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι προτίμηση της βρετανικής κυβέρνησης είναι να καταλήξει σε συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit, ενώ τόνισε ότι προσωπικά δεν πιστεύει ότι έχει αυξηθεί η πιθανότητα για το σενάριο να μην υπάρξει συμφωνία.

Ο Xάμοντ δήλωσε επίσης ότι η χώρα του πρέπει να είναι έτοιμη για δασμούς στο εμπόριο από την ΕΕ.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, δεν πιστεύει ότι θα συμβεί, αλλά η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη για τον Μάρτιο του 2019.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βρετανία: Δύο μουσουλμάνοι του Λονδίνου κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν στη βάση της RAF στο Φέιρφορντ

Ο Νίκος Δένδιας δέχτηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον νέο Πρεσβευτή της Βρετανίας

Μέγκαν Μαρκλ: Στο στόχαστρο έρευνας ο πατέρας της – «Δεν είχε επαφή με τα παιδιά μου για να τα προστατεύσω»

Αρχηγός Βρετανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MI5): Υβριδικός πόλεμος και βιολογικά όπλα «κατασκευής» Τεχνητής Νοημοσύνης – Από Ιράν, Ρωσία, Κίνα οι απειλές

ΗΑΕ: Ο συγκυβερνήτης της Flydubai σχεδίαζε επίθεση τύπου 11ης Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr