Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν ετοιμάζεται να πάρει τα κεφάλια ακόμα επτά Τούρκων δημάρχων που δεν του κάνουν

Ο Ερντογάν ετοιμάζεται να πάρει τα κεφάλια ακόμα επτά Τούρκων δημάρχων που δεν του κάνουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Τις παραιτήσεις ακόμα επτά δημάρχων του κόμματός του από τα αξιώματά τους, προτίθεται να ζητήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος “παραιτεί” όσους δημάρχους του κόμματός του θεωρεί ότι δεν τον στήριξαν επαρκώς στο δημοψήφισμα για τη σουλτανοποίησή του ή απέτυχαν να πείσουν τους δημότες τους.

Δημοσίως ο Ερντογάν ισχυρίζεται ότι ζητά τις παραιτήσεις των εκλεγμένων δημάρχων για να τους αντικαταστήσει με φρέσκα πρόσωπα στην πολιτική. Στην πραγματικότητα πρόκειται για εσωκομματικό πογκρόμ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού Kanal D, φημολογείται ότι θα ζητηθεί η παραίτηση ακόμα επτά δημάρχων μετά τον Νοέμβριο.

Από την άλλη, τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Τουρκία ισχυρίζονται ότι “ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανανέωσης του στελεχιακού δυναμικού” του ισλαμιστικού κυβερνώντος AKP.

Πρόσφατο άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Habertürk έκανε λόγο για αυξημένη ένταση αναφορικά με τον ορισμό των υποψηφίων για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, παρότι μεσολαβούν 17 μήνες μέχρι τη διεξαγωγή τους τον Μάρτιο του 2019 και αναμενόμενη κλιμάκωση στην αντιπαράθεση των δύο μεγαλύτερων τουρκικών κομμάτων, του κεντροαριστερού κεμαλικού CHP και του δεξιού ισλαμιστικού AKP.

Ο ηγέτης της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο ίδιος που διεκδικεί 18 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο ως “τουρκικά”, θεωρεί ότι το κόμμα του θα ωφεληθεί δημοσκοπικά από την αντιπαράθεση γύρω από τους δημάρχους.

Σε κάθε περίπτωση η Τουρκία είναι μια βαθιά διχασμένη χώρα. Ο Ερντογάν “ταυτίζει” -ως άλλος Λουδοβίκος- την Τουρκία με το πρόσωπό του και δένει την προσωπική του μοίρα με την ακεραιότητα της χώρας. Το καζάνι σύντομα θα σκάσει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι απέλασαν Έλληνα αφού επί ώρες τον κράτησαν στο υγρό τσιμέντο

Τουρκία προς Ισραήλ: «Η αναστολή εμπορικών συναλλαγών θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλιστεί κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr