Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αιγύπτιος Βουλευτής: Ο Ερντογάν είναι διεθνής τρομοκράτης μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Αιγύπτιος Βουλευτής: Ο Ερντογάν είναι διεθνής τρομοκράτης μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Μουσταφά Μπεκρί, Αιγύπτιος βουλευτής και αρθρογράφος της αιγυπτιακής εφημερίδας Ελ Ισμπούι, κατήγγειλε τις σχέσεις της Τουρκίας με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο Μπεκρί επέμεινε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι διεθνές στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και πρέπει να διωχθεί από διεθνή δικαστήρια κατηγορούμενος ως διεθνής τρομοκράτης.

Σε συνέντευξή του στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, ο Μπεκρί στάθηκε στη σχέση μεταξύ Κατάρ, Τουρκίας και Μουσουλμανικής Αδελφότητας και πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν συναντήθηκε με τους ηγέτες της οργάνωσης στην Αίγυπτο πολλές φορές.

“Ο Ερντογάν προστατεύει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και είναι ένας από τους πρωτοπόρους της. Υποκινούν με προβοκάτσιες τους ανθρώπους ενάντια στην αιγυπτιακή κυβέρνηση. Η Τουρκία επίσης υποστηρίζει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα οικονομικά”, είπε ο Αιγύπτιος βουλευτής.

Ο Μπεκρί θεωρεί ότι ο Ερντογάν επιθυμεί να εγκαθιδρύσει οθωμανική εξουσία στην περιοχή. “Η απληστία του είναι ολοκάθαρα εμφανής στους λαούς των αραβικών κρατών”, είπε.

Ο Μουσταφά Μπεκρί κατηγόρησε την Τουρκία και το Κατάρ ότι υποκινούν αντάρτικα τζιχαντιστών στην Αίγυπτο, στη Συρία και στον Λίβανο.

“Γνωρίζουμε ότι η Τουρκία πήρε φυγάδες μέλη του Ισλαμικού Κράτους από τη Συρία και το Ιράκ και τους μετέφερε στη Λιβύη, ώστε να προκαλέσουν ταραχές στα σύνορα μεταξύ Λιβύης και Αιγύπτου”.

“Η Τουρκία άνοιξε τις πύλες της στους τρομοκράτες. Έστειλαν τους τρομοκράτες στη Συρία και στο Ιράκ, τους βοήθησαν να περάσουν τα σύνορα και τους παρείχαν υποστήριξη. Και για αυτά τα εγκλήματα ο Ερντογάν πρέπει να προσαχθεί στα διεθνή δικαστήρια. Οι λαοί της Συρίας, του Ιράκ, της Αιγύπτου και της Λιβύης έγιναν θύματα των εγκλημάτων του Ερντογάν”, είπε ο Μπεκρί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr