Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ιταλοί ξεκινούν γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Οι Ιταλοί ξεκινούν γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με ανακοίνωση στην οποία προχώρησε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, η ιταλική εταιρεία ΕΝΙ προχωρά στη έναρξη δύο γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ και η μια μάλιστα σε σημείο που αμφισβητείται από τους Τούρκους.

Μετά τη συνάντηση του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, με τον εκτελεστικό πρόεδρο της ιταλικής εταιρείας, Κλαούντιο Ντεσκάλζι, λήφθηκε η οριστική απόφαση για την έναρξη του έργου.

Ο υπουργός δήλωσε ότι η μία γεώτρηση θα γίνει στον στόχο «Καλυψώ» του τεμαχίου 6 (σ.σ.: το τεμάχιο αυτό αμφισβητείται από την Τουρκία) και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε γεώτρηση στον στόχο «Σουπιά» στο τεμάχιο 3.

Ο κ. Λακκοτρύπης χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντικό» το ότι μόλις εννέα μήνες από την αδειοδότηση, η εταιρεία ΕΝΙ προχωρεί σε γεώτρηση.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκε επίσης η πιθανότητα συνεργασίας με τις υποδομές στην Αίγυπτο.Ο υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι για το συγκεκριμένο θέμα θα συνεχιστούν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων εταιρειών.

“Έχουμε επενδύσει  150 εκατομμύρια δολάρια”

Από την πλευρά το ο Κλ. Ντεσκάλζι εξέφρασε αισιοδοξία για ανακάλυψη και άλλων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Ντεσκάλζι σημείωσε ότι μέχρι τώρα η εταιρεία έχει επενδύσει 150 εκατομμύρια δολάρια και αυτό, είπε, «καταδεικνύει την πεποίθηση της εταιρείας ότι υπάρχουν αποθέματα υδρογονανθράκων».

Πιστεύουμε, ανέφερε, στη γεωλογία της Κύπρου, αφού βρίσκεται στη μέση ενός ενδιαφέροντος συστήματος και αποτελεί φυσική γέφυρα προς την Ευρώπη. Επίσης, εξέφρασε αισιοδοξία για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ιταλίας, Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου για την κατασκευή του East Med.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

ΣΥΡΙΖΑ: Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν κατά της Κύπρου υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr