ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































WSJ: Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «ένα βήμα πριν» τη σύρραξη με το Ιράν
Τραμπ: Το καθεστώς στο Ιράν έχει ήδη αλλάξει
Ιρακινές πολιτοφυλακές υποστηριζόμενες από το Ιράν πλήττουν το Κουρδιστάν: Νεκροί μαχητές Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ
Η κυβέρνηση Τραμπ πλήττει ιρανικές ενεργειακές υποδομές εν μέσω μαζικής κινητοποίησης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων
Οι Ιρανοί «μάγκεψαν» και απειλούν ότι «θα εξαλείψουν πλήρως κάθε ελπίδα διαπραγμάτευσης από το μυαλό των επιτιθέμενων»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Tην κοινή τους βούληση να μπει ως το 2025 σταδιακά «λουκέτο» σε όλους τους σταθμούς παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στο Βέλγιο, εξέφρασαν από κοινού οι τέσσερις (σε περιφερειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο) υπουργοί Ενέργειας της χώρας.
Η εξέλιξη αυτή αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από μερίδα του βελγικού Τύπου, με την εφημερίδα De Standaard στο σημερινό κύριο άρθρο της, να παρατηρεί ότι δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, αλλά θα πρέπει να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πώς η χώρα θα μπορέσει να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες.
Την καταρχήν συμφωνία των 4 υπουργών προβάλλει στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο και η De Morgen, σημειώνοντας ωστόσο ότι όλα τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα προς το N-VA (φλαμανδοί εθνικιστές) που κρατάει το «κλειδί» για την εφαρμογή της συμφωνίας.
Και τούτο διότι το εν λόγω κόμμα εμφανιζόταν μέχρι τώρα αντίθετο με την προοπτική κατάργησης της ατομικής ενέργειας, με αποτέλεσμα να διατυπώνονται ζωηρές αμφιβολίες για το εάν θα αναθεωρήσει τη στάση του και θα δώσει το πράσινο φως ώστε να αποκτήσει σάρκα και οστά η συμφωνία τόσο σε περιφερειακό όσο και σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
Στο μεταξύ το βελγικό κράτος θα εκδώσει το 2018 τα πρώτα του «πράσινα ομόλογα», για ένα ποσό που θα μπορούσε να φθάσει μέχρι και τα δέκα δισ. ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την οικολογική μετάβαση στη χώρα.
Η εφημερίδα La Libre Belgique αναφέρει ότι ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ αναμένεται να προχωρήσει σήμερα στη σχετική επίσημη ανακοίνωση, στο πλαίσιο της συνόδου για το κλίμα που διεξάγεται στο Παρίσι.























































