Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ισλαμιστικό κόμμα AKP του Ερντογάν ανοίγει παράρτημα στα Σκόπια

Το ισλαμιστικό κόμμα AKP του Ερντογάν ανοίγει παράρτημα στα Σκόπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά από πρόταση του προέδρου της Τουρκίας και του ισλαμιστικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το κόμμα θα ανοίξει παραρτήματα σε επτά χώρες στις οποίες υπάρχουν ισλαμιστές οπαδοί του AKP.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπροέδρου του κόμματος, υπευθύνου για εξωτερικά θέματα, Μεχντί Εκέρ, παραρτήματα θα ανοίξουν στις χώρες: Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σκόπια, Βρετανία, Γερμανία, Ρωσία, ΗΠΑ και Γαλλία.

Ο Εκέρ δήλωσε ότι το καταστατικό του AKP δίνει τη δυνατότητα εκπροσώπων τόσο στην Τουρκία όσο και στο εξωτερικό και με βάση την πρόταση του Ερντογάν εγκαινιάζεται αυτή η διαδικασία σε εννέα πόλεις επτά χωρών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα γραφεία του AKP θα λειτουργούν ως «επίσημα σημεία επαφής» τόσο με τους Τούρκους πολίτες, όσο και με πολιτικά κόμματα ή εκπροσώπους της κυβέρνησης κάθε χώρας.

Η Βοσνία και τα Σκόπια επιλέχθηκαν επειδή σε αυτές τις πρώην γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες υπάρχουν τουρκικά κόμματα, αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΟΗΕ: Η Γάζα δεν ταξινομείται πλέον σε κατάσταση λιμού

Φήμες ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει να «αποκεφαλίσει» τον Χακάν Φιντάν

Χάρης Τζήμητρας: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναχαιτίστηκε η αναγνώριση της γειτονικής χώρας ως «Μακεδονία»

Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Με υποστήριξη των ΗΠΑ οι Κούρδοι (SDF) οδεύουν προς αυτονομία στη Συρία – Ήττα για την Τουρκία

Προκαταρκτική συμφωνία στη Συρία: Οι Κούρδοι με τρεις μεραρχίες και 50.000 μαχητές «ενσωματώνονται» στο συριακό κράτος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr