Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ειρηνευτικό σχέδιο παρουσίασε στον Πούτιν ο Ουκρανός πρόεδρος

Ειρηνευτικό σχέδιο παρουσίασε στον Πούτιν ο Ουκρανός πρόεδρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα ειρηνευτικό σχέδιο για την εκτόνωση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία παρουσίασε χθες Πέμπτη ο πρόεδρος της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο, στον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, μία εβδομάδα μετά την πρώτη τους συνάντηση στη Γαλλία.

Η ουκρανική προεδρία χαρακτήρισε τη χθεσινή συζήτηση «μακρά και ουσιαστική», ωστόσο ο εκπρόσωπος του Ποροσένκο υπογράμμισε πως ο νέος Ουκρανός πρόεδρος διαμαρτυρήθηκε στον Πούτιν για μια εισβολή που όπως είπε πραγματοποίησαν στο ουκρανικό έδαφος τρία άρματα μάχης.

«Ο κ. Ποροσένκο χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση», έγραψε ο εκπρόσωπος στη σελίδα του στο Facebook αναφερόμενος στις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τρία άρματα μάχης της σοβιετικής εποχής διείσδυσαν στο ουκρανικό έδαφος προερχόμενα από τη Ρωσία, κάτι που η Μόσχα διέψευσε.

Εν τω μεταξύ η ένταση συνεχίζεται στην ανατολική Ουκρανία και ιδιαίτερα στο Ντονέτσκ όπου έκρηξη σημειώθηκε στο αυτοκίνητο του αρχηγού των εξεγερμένων αυτονομιστών της πόλης, Ντένις Πουσίλιν, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο εκπρόσωπο των αυτονομιστών.

Ο Πουσίλιν, ένας από τους ηγέτες της αυτοανακηρυχθείσης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», δεν βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, αλλά δύο σωματοφύλακές του σκοτώθηκαν και δύο άλλοι τραυματίσθηκαν.

Οι συγκρούσεις είναι ιδιαίτερα έντονες στα περίχωρα του Σλοβιάντσκ, φιλορωσικού προπυργίου στη περιοχή του Ντονέτσκ όπου οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να ζουν χωρίς νερό και συχνά χωρίς ηλεκτρικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr