Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παγίδα θανάτου από τζιχαντιστές στο Μάλι – 26 νεκροί από έκρηξη νάρκης σε αυτοκίνητο

Παγίδα θανάτου από τζιχαντιστές στο Μάλι – 26 νεκροί από έκρηξη νάρκης σε αυτοκίνητο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνολικά 26 άτομα, ανάμεσά τους έξι γυναίκες και τέσσερα παιδιά, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, σκοτώθηκαν από έκρηξη νάρκης στο κεντρικό τμήμα του Μάλι, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων της βίας στην αφρικανική χώρα σε πάνω από 40 νεκρούς μέσα σε 24 ώρες.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Ντιαράν Κονέ, εκπρόσωπο του στρατού του Μάλι, το αυτοκίνητο που ανατινάχθηκε όταν χτυπήθηκε από τη νάρκη είχε μόλις περάσει τα σύνορα με τη γειτονική Μπουρκίνα Φάσο και περνούσε από μια περιοχή όπου δρουν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, πολλά από τα θύματα ήταν υπήκοοι της Μπουρκίνα Φάσο. Η έκρηξη έγινε κοντά στο χωριό Μπονί, όχι μακριά από την μεσαιωνική ισλαμική πόλη Μόπτι, άλλοτε δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης. Μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας του Μάλι κατέστησε υπεύθυνους «τους τρομοκράτες που χρησιμοποιούν νάρκες για να σπέρνουν τον τρόμο».

Η δράση ισλαμιστικών οργανώσεων, πλέον πολύ πιο κοντά στον νότο και την πρωτεύουσα Μπαμακό, εγείρει φόβους για την ασφάλεια των προεδρικών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν στο Μάλι μεταξύ του Ιουλίου και του Νοεμβρίου.

Παράλληλα, ο στρατός του Μάλι ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του δέχθηκαν επίθεση στην πόλη Γιουαρού, αλλά την απώθησαν. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, οι στρατιώτες «εξουδετέρωσαν επτά τρομοκράτες και κατέσχεσαν εξοπλισμό που εγκατέλειψαν οι δράστες της επίθεσης». Οι ένοπλες δυνάμεις υπέστησαν δύο απώλειες.

Το Μάλι και η Σενεγάλη σχεδιάζουν να αναπτύξουν σύντομα 1.000 στρατιώτες στο κεντρικό Μάλι για να αποκατασταθεί η ειρήνη και να περιοριστεί η δράση των τζιχαντιστών, που μέχρι πρότινος περιοριζόταν σε τμήματα της ερήμου της Σαχάρας, στον βορρά.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr