Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλβανικό κόμμα Σκοπίων: «Όχι» σε δημοψήφισμα για την ονομασία

Αλβανικό κόμμα Σκοπίων: «Όχι» σε δημοψήφισμα για την ονομασία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αρνητικός στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στα Σκόπια για τη λύση που θα μπορούσε να προκριθεί στο ζήτημα της ονομασίας εμφανίστηκε το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στην ΠΓΔΜ, DUI, του Αλί Αχμέτι, που συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού του Ζόραν Ζάεφ.

Ο προερχόμενος από το αλβανικό κόμμα DUI, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Μπουγιάρ Οσμάνι, ερωτηθείς σήμερα σχετικά με την πιθανότητα, η όποια λύση στο θέμα του ονόματος να τεθεί σε δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, σημείωσε, ότι μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

«Το SDSM (σ.σ. το κόμμα του οποίου ηγείται ο Ζόραν Ζάεφ) είναι υπέρ του δημοψηφίσματος, το DUI θεωρεί ότι αυτό δεν είναι αναγκαίο» σημείωσε ο Μπουγιάρ Οσμάνι και πρόσθεσε ότι θα γίνει προσπάθεια να διαμορφωθεί κοινή θέση, μέσα από τη διαδικασία των διαβουλεύσεων μεταξύ των πολιτικών κομμάτων της χώρας.

Προηγουμένως σήμερα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι το κόμμα του εμμένει στη θέση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την λύση που θα μπορούσε να προκριθεί στο θέμα του ονόματος και σημείωσε ότι κάτι τέτοιο δεν το βλέπει ως τροχοπέδη ή εμπόδιο, αλλά ως πρόσθετη εγγύηση για την Ελλάδα, ότι η λύση θα είναι διαρκής, σταθερή και θα μείνει για πάντα, όπως είπε.

Ο τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων «TELMA», σχολιάζοντας σχετικά, σημειώνει ότι το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος διχάζει τους κυβερνητικούς εταίρους (SDSM και DUI), ωστόσο, όπως σημειώνει και τα δύο κυβερνώντα κόμματα συμφωνούν στην εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να απεμπλακεί η ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βόρεια Μακεδονία: Παύουν να ισχύουν τα διαβατήρια με σκέτο «Μακεδονία»

Ιερώνυμος: Για τον γάμο ομόφυλων «θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα

Ιδιωτική επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Ζόραν Ζάεφ – Θα τον υποδεχτεί στο σπίτι του

Τα Σκόπια απαγόρευσαν την είσοδο σε Ρώσο αρχιμανδρίτη που υπονόμευε τις σχέσεις της Αρχιεπισκοπής Αχρίδας με το Οικ. Πατριαρχείο

Ελβετία: Ψήφισαν για υψηλότερους φόρους στις επιχειρήσεις και κλίμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr