Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προειδοποίηση Ρώσων σε ΗΠΑ: Σταματήστε την κατασκοπεία στα σύνορά μας

Προειδοποίηση Ρώσων σε ΗΠΑ: Σταματήστε την κατασκοπεία στα σύνορά μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σαφή προειδοποίηση προς τις αμερικανικές δυνάμεις και την πολιτική ηγεσία στην Ουάσιγκτον, απηύθυνε την Πέμπτη η Μόσχα, με αφορμή το παραλίγο ατύχημα μετά τη «στενή επαφή» ενός ρωσικού μαχητικού και ενός αμερικανικού κατασκοπευτικού σε διεθνή εναέριο χώρο, ακριβώς δίπλα στη ρωσική επικράτεια, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους Αμερικανούς να σταματήσουν την κατασκοπεία στα σύνορά τους και τις πτήσεις που εξυπηρετούν ακριβώς αυτόν το σκοπό.

Λίγα 24ωρα νωρίτερα απειλήθηκε θερμότατο επεισόδιο στον εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, όταν ένα ρωσικό μαχητικό τύπου Su-27 fighter, πλησίασε στο 1,5 μέτρο και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς δίπλα σε ένα αμερικανικό αεροσκάφος EP-3, το οποίο συνόδευσε για περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά.

«Εάν η συνειδητοποίηση του συγκεκριμένου γεγονότος από τους Αμερικανούς πιλότους, προκαλεί κατάθλιψη και φοβίες, συνιστούμε στην αμερικανική πλευρά είτε να αποκλείσει μελλοντικές πτήσεις κοντά στα ρωσικά σύνορα είτε να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συμφωνήσει σε ένα σύνολο κανόνων για τέτοιες πτήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ανάλογο σχόλιο έδωσε στη δημοσιότητα και η διοίκηση του ρωσικού στρατού: «Οι ελιγμοί του ρωσικού αεριωθούμενου αεροσκάφους στις 29 Ιανουαρίου ήταν πρότυπες, απολύτως νόμιμες και απολύτως ασφαλείς για το αμερικανικό αεροσκάφος επιτήρησης.

Όταν τα μαχητικά αεροπλάνα του ΝΑΤΟ διεξάγουν παρόμοιους ελιγμούς με ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη σε περιπολίες στη Βαλτική, τη Μπάρεντς, τη Νορβηγία, τη Βόρεια ή οποιαδήποτε άλλη θάλασσα, δεν επηρεάζουν τα ρωσικά πληρώματα με τον παραμικρό τρόπο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr