Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιράν, Ρωσία, Τουρκία συμμαχία – Τι είπαν στο τηλέφωνο Ερντογάν και Ρουχανί

Ιράν, Ρωσία, Τουρκία συμμαχία – Τι είπαν στο τηλέφωνο Ερντογάν και Ρουχανί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δένει ακόμα πιο στενά η συμμαχία ΤουρκίαςΙράν, σύμφωνα με το ιρανικό Press TV. Σε τηλεφωνική τους συνομιλία την Πέμπτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ιρανός ομόλογός του Χασάν Ρουχανί, είπαν ότι οι σχέσεις Ιράν-Τουρκίας πρέπει να έχουν ένα ανώτερο στρατηγικό επίπεδο συνεργασίας σε όλα τα πεδία.

«Πολλές απειλές στην περιοχή θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των δύο χωρών, Ιράν και Τουρκίας και άλλων μουσουλμανικών κρατών», είπε ο Πρόεδρος Ρουχανί. «Δεδομένων των πολύ στενών απόψεων των δύο χωρών σε περιφερειακά και διεθνή θέματα, θα πρέπει να συνεχιστεί η συνεργασία και οι αμοιβαίες πολιτικές διαβουλεύσεις», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Ιρανός Πρόεδρος επιπλέον υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθεί ο τριμερής δεσμός μεταξύ Ιράν, Τουρκίας και Ρωσίας και δέχθηκε με χαρά μια επικείμενη συνάντηση Κορυφής των τριών χωρών στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την πλευρά του, επίσης αναφέρθηκε στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ιράν σε όλα τα επίπεδα όπου υπάρχουν κοινά συμφέροντα.

Τόνισε ότι οι νέες περιφερειακές απειλές δείχνουν ότι η στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών είναι μεγάλης σημασίας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανάπτυξη διμερής συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας και αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Στο ίδιο τηλεφώνημα ο Τούρκος Πρόεδρος προσκάλεσε και επίσημα τον Ιρανό ομόλογό του στην τριμερή που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη και με τη συμμετοχή της Ρωσίας για να εξετάσει τη συριακή κρίση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Την ίδια ημέρα που το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ στο εσωτερικό του προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις γυναικών

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr