Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Βράζουν” οι φυλακές του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία μετά την απόφαση να τις αναλάβει ο στρατός

“Βράζουν” οι φυλακές του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία μετά την απόφαση να τις αναλάβει ο στρατός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φυλακισμένοι στασίασαν και πήραν ομήρους οκτώ σωφρονιστικούς υπαλλήλους και 10 συγκρατούμενούς τους την Κυριακή στη Βραζιλία, έπειτα από αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης, γνωστοποίησαν οι αρχές στην Πολιτεία Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η εξέγερση ξέσπασε το απόγευμα, έπειτα από προσπάθεια απόδρασης η οποία απετράπη, στη φυλακή Μίλτον Ντίας Μορέιρα, στο Ζαπερί, περίπου 55 χλμ. από την πόλη Ρίο Ντε Τζανέιρο, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία φυλακών της ομώνυμης Πολιτείας.

Τερματίστηκε περί τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (05.00 το πρωί ώρα Ελλάδας), με την απελευθέρωση όλων των ομήρων. Τρεις κρατούμενοι τραυματίστηκαν.

Όπως πολλά άλλα σωφρονιστικά καταστήματα στη Βραζιλία, η φυλακή Μίλτον Ντίας Μορέιρα αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα υπερπληθυσμού: οι έγκλειστοι σε αυτήν είναι 2.000, ενώ η ονομαστική της χωρητικότητα δεν ξεπερνά τις 900 θέσεις.

Η εξέγερση σημειώθηκε ενώ ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ ετοιμάζεται να ανακοινώσει τη δημιουργία ενός νέου υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας.

Παράλληλα, εμπιστεύθηκε στον στρατό τη διοίκηση της αστυνομίας και τον έλεγχο των φυλακών στην Πολιτεία Ρίο ντε Τζανέιρο, με εκτελεστικό διάταγμα που θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο για να τεθεί σε ισχύ. Το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει το διάταγμα εντός της εβδομάδας.

Μόλις έγινε γνωστό το περιεχόμενο του διατάγματος του Τέμερ, οι αρχές επισήμαναν ότι αναμένουν να υπάρξουν εκδηλώσεις οργής στις φυλακές και ότι κινητοποιούν «μέσα ελέγχου».

«Αυτό είχε προβλεφθεί», σχολίασε ο Τορκουάτο Ζαρντίμ, υπουργός Δικαιοσύνης της Βραζιλίας, αναφερόμενος στην εξέγερση στη φυλακή.

Η Βραζιλία μετράει τον τρίτο μεγαλύτερο πληθυσμό φυλακισμένων στον κόσμο: τον Ιούνιο του 2016, καταγράφονταν 726.712 έγκλειστοι στη χώρα, δηλαδή αριθμός διπλάσιος από την ονομαστική χωρητικότητα των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αδειάζουν οι φυλακές στη Ρωσία: «Οι κρατούμενοι στέλνονται στον πόλεμο»

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Στην φυλακή οι έξι που συνελήφθησαν για την τρομοκρατική οργάνωση

Αντιτρομοκρατική: 10 συλλήψεις για τρομοκρατικές επιθέσεις – Ανάμεσά τους και πυροτεχνουργοί

Βραζιλία: Άντρας σκότωσε την influencer σύζυγό του και πέταξε το πτώμα της έξω από το σπίτι των γονιών της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr