Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με έξι χρόνια κάθειρξη γλίτωσε την κρεμάλα η 17χρονη Γερμανίδα τζιχαντίστρια Λίντα Βένζελ

Με έξι χρόνια κάθειρξη γλίτωσε την κρεμάλα η 17χρονη Γερμανίδα τζιχαντίστρια Λίντα Βένζελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η 17χρονη Γερμανίδα Λίντα Βένζελ (Linda Wenzel), που εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο Ιράκ επειδή ερωτεύτηκε έναν τζιχαντιστή και συνελήφθη από τις ιρακινές δυνάμεις να κρύβεται στα ερείπια της Μοσούλης, γλίτωσε τη θανατική ποινή και καταδικάστηκε από την ιρακινή Δικαιοσύνη σε έξι χρόνια κάθειρξη.

Στη δίκη της στη Βαγδάτη, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών επειδή είναι ανήλικη, ήταν παρόντες και διπλωμάτες από τη Γερμανική Πρεσβεία στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Όταν συνελήφθη από τους Ιρακινούς στρατιώτες στη Μοσούλη, ο πρωθυπουργός Χάιντερ Αλ Αμπάντι είχε δηλώσει ότι η έφηβη θα έδινε λόγο για τα εγκλήματά της και θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη και με τη θανατική ποινή.

«Οι έφηβοι υπό συγκεκριμένους νόμους θεωρούνται υπόλογοι για τις πράξεις τους, ιδιαίτερα για πράξεις εγκληματικής δραστηριότητας όταν σχετίζονται με τους φόνους αθώων», είχε δηλώσει ο Ιρακινός Πρωθυπουργός μιλώντας στο Associated Press.

Η Βένζελ είχε βρεθεί με ακόμα 19 τζιχαντίστριες του Ισλαμικού Κράτους να κρύβεται σε ένα τούνελ στη Μοσούλη. Πολλές από αυτές τις γυναίκες είναι αλλοδαπές. Όταν η Βένζελ συνελήφθη ήταν 16 ετών.

«Θέλω να γυρίσω σπίτι στην οικογένειά μου», είχε πει στους δημοσιογράφους. «Θέλω να φύγω μακριά από τον πόλεμο, μακριά από τα όπλα, μακριά από τον θόρυβο».

Η Βένζελ εγκατέλειψε το σπίτι της στο Πούλσνιτζ, κοντά στη Δρέσδη, το 2016. Μέσω Τουρκίας έφτασε στη Συρία και από εκεί πήγε στη Μοσούλη του Ιράκ.

Ο ρόλος της στην οργάνωση δεν είναι σαφής. Ιρακινές πηγές ασφαλείας έχουν υποθέσει ότι ήταν μέλος της γυναικείας θρησκευτικής Αστυνομίας που είχε συστήσει η οργάνωση για να ελέγχει εάν οι γυναίκες της Μοσούλης τηρούσαν τον ενδυματολογικό κώδικα της οργάνωσης.

Οι παραβάτριες των κανόνων της οργάνωσης μαστιγώνονταν και σε ορισμένες περιπτώσεις θανατώνονταν. Νωρίτερα φέτος, ιρακινό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο μια 50χρονη Γερμανίδα υπήκοο που κρίθηκε ένοχη για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε επίσης: Ιρακινό δικαστήριο καταδίκασε Τουρκάλα μέλος του ISIS σε θάνατο δια απαγχονισμού

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr