ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουτέρτε ανησυχεί για τις αμερικανικές… ανησυχίες

Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουτέρτε ανησυχεί για τις αμερικανικές… ανησυχίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ως απειλή για τη δημοκρατία στη Νοτιοανατολική Ασία χαρακτηρίζει τον πρόεδρο των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουτέρτε έκθεση των υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ, γεγονός που φαίνεται να τον ανησύχησε ιδιαίτερα, με τον εκπρόσωπό του να απαντά ότι ο Ντουτέρτε δεν είναι αυταρχικός και λαμβάνει σοβαρά υπόψη του την αμερικανική έκθεση.

Η έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε από το γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, αναφέρει τον Ντουτέρτε μαζί με τον ηγέτη της Καμπότζης Χουν Σεν, την κρίση με τους Ροχίνγκια και το υποστηριζόμενο από τον στρατό σύνταγμα της Ταϊλάνδης, χαρακτηρίζοντάς τους εμπόδια για τη δημοκρατία.

«Εξετάζουμε αυτή την ανακοίνωση με κάποια ανησυχία», σχολίασε ο εκπρόσωπός του Χάρι Ροκ στον ραδιοφωνικό σταθμό DZMM.

Η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα παραμένουν ευάλωτα σε πολλές χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας το 2018 εξαιτίας των αυταρχικών τάσεων κάποιων ηγετών, την ευρέως διαδεδομένη διαφθορά και τις δωροδοκίες, τονίζεται στην έκθεση.

«Ο Ντουτέρτε έχει δηλώσει ότι ίσως αναστείλει την ισχύ του Συντάγματος, κηρύξει μια “επαναστατική κυβέρνηση” και επιβάλλει σε όλη τη χώρα στρατιωτικό νόμο» αναφέρεται σε αυτή.

«Κατ’ αρχάς ο πρόεδρος Ροντρίγο Ντουτέρτε δεν είναι αυταρχικός και δεν έχει αυταρχικές τάσεις. Συντάσσεται με το κράτος δικαίου και παραμένει πιστός στο Σύνταγμα», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο Ροκ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τον Ντουτέρτε, που είναι διαβόητος για την αδιαφορία του προς τις διεθνείς πιέσεις.

Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια του «πολέμου κατά των ναρκωτικών» που έχει κηρύξει ο Φιλιππινέζος πρόεδρος από τον Ιούλιο του 2016.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν την αστυνομία για εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες, κάτι που οι αρχές αρνούνται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βυθίζεται η δημοτικότητα του Τραμπ – Έπεσε στο 32%, το χαμηλότερο ποσοστό της πολιτικής του καριέρας

ΗΠΑ: Τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα σταματούν να καλύπτουν δημοσιογραφικά τον πρόεδρο Τραμπ

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν κυρώσεις εναντίον ολόκληρου του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Washington Post: Περισσότεροι Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί στον πόλεμο με το Ιράν απ’ όσους έχει αναγνωρίσει το Πεντάγωνο

Τραμπ: Εξετάζω «αν και πότε θα ανατινάξω» το Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr