Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσαβούσογλου: Θα καταδιώκουμε τον Μούσλιμ όπου πηγαίνει

Τσαβούσογλου: Θα καταδιώκουμε τον Μούσλιμ όπου πηγαίνει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία θα καταδιώκει «όπου πηγαίνει» τον Κούρδο ηγέτη, πρώην συμπρόεδρο του συριακού κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) Σάλεχ Μούσλιμ, μετά την απελευθέρωσή του από τσεχικό δικαστήριο.

Ο κ. Μούσλιμ τέθηκε υπό κράτηση στην Πράγα το Σάββατο, βάσει αιτήματος της Interpol που εκδόθηκε από την Τουρκία και στο οποίο χαρακτηρίζεται «αρχηγός τρομοκρατικής οργάνωσης». Ο Κούρδος αξιωματούχος χαρακτήρισε ψευδείς τις κατηγορίες εις βάρος του.

Τσεχικό δικαστήριο αποφάσισε νωρίτερα την απελευθέρωσή του, παρά την έκκληση της Άγκυρας να προφυλακιστεί για όσο διάστημα εκκρεμεί το αίτημά της για την έκδοσή του.

Ο Σ. Μούσλιμ, ο οποίος υποσχέθηκε στο τσεχικό δικαστήριο να παραμείνει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο εκκρεμούν περαιτέρω δικαστικές διαδικασίες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν έχει αποφασίσει που θα μεταβεί μετά. Πρόσθεσε ότι έχει άδεια παραμονής στη Φινλανδία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr