ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Σαλέχ Μουσλίμ, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τουρκία, Τσεχία,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία θα καταδιώκει «όπου πηγαίνει» τον Κούρδο ηγέτη, πρώην συμπρόεδρο του συριακού κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) Σάλεχ Μούσλιμ, μετά την απελευθέρωσή του από τσεχικό δικαστήριο.
Ο κ. Μούσλιμ τέθηκε υπό κράτηση στην Πράγα το Σάββατο, βάσει αιτήματος της Interpol που εκδόθηκε από την Τουρκία και στο οποίο χαρακτηρίζεται «αρχηγός τρομοκρατικής οργάνωσης». Ο Κούρδος αξιωματούχος χαρακτήρισε ψευδείς τις κατηγορίες εις βάρος του.
Τσεχικό δικαστήριο αποφάσισε νωρίτερα την απελευθέρωσή του, παρά την έκκληση της Άγκυρας να προφυλακιστεί για όσο διάστημα εκκρεμεί το αίτημά της για την έκδοσή του.
Ο Σ. Μούσλιμ, ο οποίος υποσχέθηκε στο τσεχικό δικαστήριο να παραμείνει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο εκκρεμούν περαιτέρω δικαστικές διαδικασίες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν έχει αποφασίσει που θα μεταβεί μετά. Πρόσθεσε ότι έχει άδεια παραμονής στη Φινλανδία.























































