Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αργεντινή απειλεί με στάση πληρωμών

Η Αργεντινή απειλεί με στάση πληρωμών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αργεντινή, Στάση Πληρωμών,

Με στάση πληρωμών απείλησε η Αργεντινή, καθώς η κυβέρνησή της χαρακτήρισε «αδύνατο» να κάνει τις προβλεπόμενες για τις 30 Ιουνίου πληρωμές τοκομεριδίων των ομολόγων της, επικαλούμενη νεότερη απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου.

Το δεύτερο εφετείο των ΗΠΑ (circuit court of appeals) αποφάσισε χθες να άρει την αναστολή της απόφασης του δικαστή Τόμας Γκρίσα, με την οποία απαγορευόταν η πληρωμή των αναδιαρθρωμένων (κουρεμένων) ομολόγων της Αργεντινής από αμερικανικές τράπεζες, εάν δεν πλήρωνε η χώρα ταυτόχρονα και το ποσό των 1,33 δισ. δολαρίων στα επενδυτικά ταμεία αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds) που δεν είχαν δεχθεί το κούρεμα των ομολόγων τους.

«Η άρση της αναστολής από το δεύτερο Εφετείο καθιστά αδύνατο να προχωρήσουμε στην επόμενη πληρωμή του αναδιαρθρωμένου χρέους στη Νέα Υόρκη και δείχνει την πλήρη έλλειψη βούλησης για διαπραγμάτευση με διαφορετικούς όρους από αυτούς που αποφάσισε ο δικαστής Γκρίσα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Αργεντινής που εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ.

Συζητήσεις, ωστόσο, μεταξύ της Αργεντινής και των επενδυτικών ταμείων αναμένεται να ξεκινήσουν στη Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα.

Στην ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών «εξέφρασε τη λύπη του» για την άρση της αναστολής και τόνισε ότι παραμένει πρόθυμο να πληρώσει τους κατόχους των αναδιαρθρωμένων ομολόγων της χώρας, αλλά πρόσθεσε ότι η Αργεντινή δεν μπορεί να πληρώσει ταυτόχρονα τα ταμεία που ζητούν την αποπληρωμή των ομολόγων στο 100% της ονομαστικής αξίας τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Αργεντινή: Πάνω από το 57% του πληθυσμού βυθίστηκε στη φτώχεια

Αργεντινή: Ο Μιλέι ορκίστηκε πρόεδρος, εξήγγειλε «σοκ» λιτότητας και τον ζητωκραύγαζαν!

Γερμανικός Τύπος: Ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής αποτελεί κίνδυνο για τη χώρα

Αργεντινή: Νέος πρόεδρος ο δεξιός λαϊκιστής Μιλέι – Μία διαφορετική… οπτική για τη δικτατορία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr