Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν ως «Χίτλερ» του εθνοϊσλαμισμού – Χαιρέτησε πρώτα φασιστικά και μετά ισλαμιστικά

Ο Ερντογάν ως «Χίτλερ» του εθνοϊσλαμισμού – Χαιρέτησε πρώτα φασιστικά και μετά ισλαμιστικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απευθυνόμενος στα μέλη του ισλαμιστικού του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), σε τοπικό κομματικό συνέδριο το Σάββατο στη Μερσίνα της νότιας Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε εναλλάξ τους χαιρετισμούς της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και των ακροδεξιών Γκρίζων Λύκων. Το μήνυμά του ήταν σαφές. Ισλαμιστές και ακροδεξιοί είναι πλέον ένα, είναι ο εθνοϊσλαμισμός, αυτή είναι η ιδεολογία της νεο-οθωμανικής Τουρκίας.

Βεβαίως αυτό το πάντρεμα δεν έγινε τώρα. Έχει συμβεί εδώ και πάρα πολύ καιρό και πρωτοεμφανίστηκε στα μέτωπα της Συρίας με εκφραστές τους Τούρκους τζιχαντιστές.

Στα χαρακώματα του συριακού πολέμου είδαμε για πρώτη φορά πριν τρία χρόνια Τούρκους εθελοντές, μέλη της ισλαμιστικής Αλ Κάιντα, να κάνουν τον χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων.

Τότε μας έκανε εντύπωση και το γράψαμε στο TRIBUNE. Μας εξέπληξε διότι οι Γκρίζοι Λύκοι, ως ακροδεξιοί «κεμαλικοί» ήταν απέναντι στους θεοκράτες ισλαμιστές.

Τούρκος τζιχαντιστής στη Συρία κάνει τόσο τον χαιρετισμό των τζιχαντιστών, με το ένα δάχτυλο να δείχνει τον ουρανό, που σημαίνει ότι «ο Θεός είναι ένας», όσο και το σημείο των Γκρίζων Λύκων, δηλαδή τα δάχτυλα να σχηματίζουν ένα κεφάλι λύκου.

Τούρκοι τζιχαντιστές στη μάχη του Χαλεπιού ετοιμάζονται να βομβαρδίσουν με βόμβες βαρέλια και κάνουν το σημείο των Γκρίζων Λύκων.

Αργότερα ακολούθησε η συνεργασία ισλαμιστών και Γκρίζων Λύκων στο τουρκικό δημοψήφισμα. Εκεί πλέον ήταν σαφές ότι οι δύο αυτοί πολιτικοί χώροι είχαν συναντηθεί.

Είναι όμως η πρώτη φορά που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαιρέτησε ως Γκρίζος Λύκος.

Εμπνεόμενος από έναν άλλο αφύσικο «γάμο», του εθνικισμού με τον σοσιαλισμό, δηλαδή του εθνικοσοσιαλισμού του Αδόλφου Χίτλερ, τον οποίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δηλώσει ότι «θαυμάζει», ο Τούρκος Πρόεδρος υιοθέτησε και το ναζιστικό σύνθημα «Ένας λαός, ένα έθνος, ένας Φύρερ», λέγοντας στους οπαδούς του:

«Μαζί! Ένα έθνος, μια σημαία, μια πατρίδα, ένα κράτος», σχηματίζοντας με τα δάχτυλά του τον χαιρετισμό των ακροδεξιών Γκρίζων Λύκων.

Στη συνέχεια έκανε με το ίδιο χέρι τον χαιρετισμό «Ραμπιά», της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Ο χαιρετισμός αυτός, με τον αντίχειρα μέσα στην παλάμη και τα τέσσερα δάχτυλα τεντωμένα, στα αραβικά σημαίνει τέταρτο (-η). Το χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά οι οπαδοί του Μοχάμεντ Μόρσι και μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων που ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ραμπιάτουλ Αντεβιγέ του Καΐρου, όταν τον Ιούλιο του 2013 ο πρόεδρος της Αιγύπτου ανετράπη από το στρατό.

Ο χαιρετισμός τους είχε μία τριπλή σημειολογία: Ο Μόρσι ήταν ο τέταρτος πρόεδρος της χώρας, μετά τον Νάσερ, τον Σαντάντ και τον Μουμπάρακ. Θύμιζε την πλατεία Ραμπιάτουλ Αντεβιγέ, κεντρικό σημείο συγκέντρωσης των οπαδών του Μόρσι, ίσως πιο εμβληματικό και από την γνωστή ανά την υφήλιο πλατεία Ταχρίρ. Χρησιμοποιήθηκε σε αντιπαραβολή προς το γνωστό σήμα της νίκης (V) που έκαναν οι οπαδοί του στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και θεωρήθηκε δυτική επιρροή.

Ο Ερντογάν, ως πρωθυπουργός ακόμη τότε, έκανε για πρώτη φορά το σήμα «ραμπιά» σε συγκέντρωση του κόμματος του στη Προύσα στις 17 Αυγούστου του 2013.

Με τους δύο χαιρετισμούς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτός από επιφανές στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας «υιοθέτησε» και τους ακροδεξιούς Γκρίζους Λύκους.

Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα του τοπικού κομματικού ισλαμιστικού συνεδρίου και απείλησε να εισβάλει και να καταλάβει όλη τη βόρεια Συρία, δηλαδή το συριακό Κουρδιστάν.

Πλέον δεν υπάρχουν ψευδαισθήσεις. Η Δύση οφείλει άμεσα να αφυπνιστεί και να συνειδητοποιήσει ότι η εποχή του «μετριοπαθούς πολιτικού ισλάμ» έχει πεθάνει.

Στην Τουρκία επικρατεί ένα νέο καθεστώς, στα πρότυπα της ναζιστικής Γερμανίας, ο νεο-οθωμανικός ακροδεξιός ισλαμισμός.

Ο Τούρκος Πρόεδρος πεπεισμένος ότι η Δύση θέλει το κεφάλι του θα τα παίξει όλα για όλα.

Γνωρίζει ότι εάν χάσει την εξουσία στην Τουρκία δεν θα βρεθεί μόνος του στο ικρίωμα.

Θα τον ακολουθήσει όλη του η οικογένεια, που έχει εμπλακεί στη διακυβέρνηση της χώρας. Οι κόρες του, ο γιος του, ο υπουργός γαμπρός του, όλοι.

Ο Ερντογάν ισχυρίζεται ότι υπάρχει σχέδιο της Δύσης για διαμελισμό της Τουρκίας και εκείνος αγωνίζεται να το αποτρέψει.

Στην πραγματικότητα όμως είναι εκείνος που την οδηγεί στον εμφύλιο και στην αυτοκαταστροφή.

Στο θολωμένο του μυαλό δεν αποκλείεται να επιδιώξει και μια αναμέτρηση με την Ελλάδα για να ενώσει τη βαθιά διχασμένη χώρα του ενάντια στον ιστορικό της εχθρό.

Η κατάσταση πέρα από τα ανατολικά μας σύνορα είναι εκτός ελέγχου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr