Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ρωσικά στρατεύματα ξανά στα σύνορα με την Ουκρανία”

“Ρωσικά στρατεύματα ξανά στα σύνορα με την Ουκρανία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αμερικανός αξιωματούχος κατηγόρησε την Παρασκευή τη Ρωσία ότι έχει αναπτύξει επιπλέον στρατεύματα κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και έχει συγκεντρώσει στρατιωτικό εξοπλισμό προκειμένου να στηρίξει τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

«Διαθέτουμε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία έχει αναπτύξει και πάλι ένα σημαντικό αριθμό στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία» δήλωσε και προέβλεψε ότι θα αναπτυχθούν επιπλέον Ρώσοι στρατιώτες τις επόμενες εβδομάδες.

Την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν κατηγόρησε τη Μόσχα ότι προχωρά σε «νέα ενίσχυση» της στρατιωτικής της παρουσίας στη μεθόριο.

Ο ίδιος μίλησε για ένα «λυπηρό βήμα προς τα πίσω», ενώ η Ρωσία απάντησε ότι «εξεπλάγην» και διέψευσε αυτές τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο Αμερικανό αξιωματούχο η Ρωσία πρόκειται να «προσφέρει μια ενεργή υποστήριξη στους (φιλορώσους) αυτονομιστές μαχητές» στην Ανατολική Ουκρανία.

«Επιπλέον άρματα μάχης (…) και πυροβολικό συγκεντρώνονται» σε μια ρωσική στρατιωτική βάση στα νοτιοδυτικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, εξήγησε ο αξιωματούχος κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης.

Πάντως, οι ΗΠΑ έχουν εντείνει τις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επιβολή ενδεχόμενων «χειρουργικών» κυρώσεων εις βάρος των βιομηχανιών ενέργειας και υψηλής τεχνολογίας της Ρωσίας.

«Η ιδέα εδώ είναι να αρνηθούμε στη Ρωσία τα είδη επενδύσεων και την εξελιγμένη τεχνολογία που χρειάζεται προκειμένου να αναπτυχθεί… (Οι συνομιλίες με την ΕΕ) έχουν ενταθεί την τελευταία εβδομάδα» επεσήμανε ο ίδιος αξιωματούχος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr