Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανική πόλη επιβάλλει πρόστιμο 100 λιρών σε ζητιάνους

Βρετανική πόλη επιβάλλει πρόστιμο 100 λιρών σε ζητιάνους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Επαιτεία, Ηνωμένο Βασίλειο,

Πρόστιμο 100 λιρών θα επιβάλλεται στους ζητιάνους της βρετανικής πόλης Πουλ, που βρίσκεται στη νότια Αγγλία, στην κομητεία του Ντορσέτ.

Το πρόστιμο, που θα καλούνται επίσης να πληρώσουν και όσοι εντοπίζονται να κοιμούνται σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και έξω από πόρτες, θα επιβάλλεται με απόφαση δημοτικού συμβουλίου.

Στόχος της αμφιλεγόμενης απόφασης είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση αντικοινωνικών συμπεριφορών, εγκλημάτων και αταξίας. Οι νέες ρυθμίσεις θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται στις 16 Απριλίου, με αρχή το κέντρο της πόλης.

Ψηφίσματα, διαμαρτυρίες και επικρίσεις

Την ίδια ώρα, περίπου 4.000 άνθρωποι στη Βρετανία έχουν υπογράψει ψήφισμα με το οποίο διαμαρτύρονται για το μέτρο, που έχει επικριθεί από τους κατοίκους της περιοχής και τον αρχιεπίσκοπο του Σέρμπορν.

Παρέμβαση πραγματοποίησε και ο βουλευτής των Εργατικών, Ντέιβιντ Λέιμι, που χαρακτήρισε το μέτρο «σκληρό και χωρίς νόημα».

«Να επιβάλεις πρόστιμο σε ανθρώπους άστεγους που κοιμούνται στο δρόμο είναι ένα από τα πιο σκληρά και χωρίς νόημα μέτρα που έχω δει.

Γιατί να ποινικοποιούνται οι άνθρωποι που είναι φτωχοί και ευάλωτοι; Χρειάζεται να εστιάσουμε στη στήριξη και στο να προσφέρουμε υπηρεσίες στέγασης που χρειάζονται οι άστεγοι», έγραψε στο twitter.

Από την άλλη πλευρά, δημοτική σύμβουλος υποστήριξε ότι θέλει το Πουλ να είναι ασφαλές και μέρος ευχάριστο για όποιον ζει, εργάζεται ή το επισκέπτεται, ενώ επικαλέστηκε την αύξηση αντικοινωνικών συμπεριφορών στο κέντρο της πόλης και στα παραθαλάσσια σημεία.

Ως εκ τούτου, υποστήριξε, τέτοια μέτρα είναι εργαλεία για να αντιμετωπιστούν τέτοιες συμπεριφορές. Παράλληλα, υποστήριξε, ο δήμος έχει προγράμματα και υπηρεσίες για τη στήριξη των κατοίκων που είναι πιο ευάλωτοι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη ο (πρώην πρίγκιπας) Άντριου Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Επστάιν

Στάρμερ: Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη για σύγκρουση με τη Ρωσία – «Τα προειδοποιητικά σημάδια είναι εδώ»

Δημοσκόπηση: Οι λαοί της Δύσης βλέπουν τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο να πλησιάζει

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Η Σάρα Φέργκιουσον «τρομοκρατημένη» ότι ένα πρόσωπο γνωρίζει «βρώμικα μυστικά» της ζωής της

Οι νέοι γείτονες του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου φοβούνται τα χειρότερα μετά τις τελευταίες ζοφερές αποκαλύψεις για τον Έπσταϊν – «Εξορίστε τον»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr