Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρόεδρος της Σλοβακίας διόρισε νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Πελεγκρίνι

Ο πρόεδρος της Σλοβακίας διόρισε νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Πελεγκρίνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Ρόμπερτ Φίτσο, Σλοβακία,

Στον διορισμό νέου υπουργικού συμβουλίου προχώρησε ο πρόεδρος της Σλοβακίας Αντρέι Κίσκα, ορίζοντας πρωθυπουργό τον Πέτερ Πελεγκρίνι, με στόχο τον τερματισμό της πολιτικής κρίσης που προκάλεσε η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ στη χώρα και η οποία οδήγησε σε μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας καθώς και στην παραίτηση του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο.

Το κυβερνών, κεντροαριστερό κόμμα Smer επέλεξε τον 42χρονο κ. Πελεγκρίνι, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, για να αντικαταστήσει τον Ρ. Φίτσο και να μπορέσει έτσι να επιβιώσει η τρικομματική κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχουν επίσης ένα κόμμα της εθνικιστικής Δεξιάς και ένα μικρό κεντροδεξιό σχήμα.

Το κόμμα επέλεξε επίσης για υπουργό Εσωτερικών τον μέχρι σήμερα υπουργό Υγείας Τόμας Ντράκερ, ο οποίος θα αναλάβει να διασφαλίσει ότι η έρευνα για τη δολοφονία του Κούτσιακ θα είναι ανεξάρτητη και, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Κίσκα, συμφώνησε μαζί του ότι θα πρέπει να αντικατασταθεί η ηγεσία της εθνικής αστυνομίας.

Ο πρόεδρος Κίσκα είχε απορρίψει την αρχική πρόταση του κ. Πελεγκρίνι για το πρόσωπο που θα αναλάμβανε υπουργός Εσωτερικών, ζητώντας άλλη υποψηφιότητα, κάτι στο οποίο ανταποκρίθηκε ο νέος πρωθυπουργός.

Στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στη χώρα τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν βγει στους δρόμους ζητώντας νέα κυβέρνηση και μια δίκαιη έρευνα για τη δολοφονία τον περασμένο μήνα του 27χρονου δημοσιογράφου, ο οποίος ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς όπου εμπλέκονταν επιχειρηματίες με πολιτικές διασυνδέσεις.

Πολλοί Σλοβάκοι δεν πιστεύουν ότι ο Π. Πελεγκρίνι, προσωπική επιλογή του Ρ. Φίτσο και ο Ντράκερ θα διασφαλίσουν μια δίκαιη έρευνα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, όσο παραμένει στην εξουσία το κόμμα Smer, το οποίο υπήρξε συχνά στόχος της έρευνας του δημοσιογράφου. Διοργανωτές των διαδηλώσεων προγραμματίζουν ακόμη μία για την Παρασκευή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr