Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit ζητούν 8 πρωθυπουργοί της Ε.Ε.

Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit ζητούν 8 πρωθυπουργοί της Ε.Ε.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεύτερο δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο ζητούν οι πρωθυπουργοί οκτώ κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με το επίμαχο ζήτημα του επικείμενου Brexit.

Ωστόσο, αυτή τη φορά το δημοψήφισμα δε θα αφορά την αποχώρηση ή μη του νησιού από το ευρωπαϊκού μπλοκ (όπως έγινε στις 23 Ιουνίου 2016), αλλά την έγκριση ή μη της τελικής συμφωνίας μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου για το Brexit.
Οι οκτώ πρωθυπουργοί δημοσιοποίησαν το αίτημά τους μέσω κοινής ανακοίνωσης.

Πρόκειται για τους Aντρέι Μπάμπις (Τσεχία), Ξαβιέρ Μπέτελ (Λουξεμβούργο), Mίρο Τσέραρ (Σλοβενία), Σαρλ Μισέλ (Βέλγιο), Jüri Ratas (Εσθονία), Mαρκ Ρούτε (Ολλανδία), Γιούχα Σίπιλα (Φινλανδία) και Λαρς Λόκε Ράσμουνσεν (Δανία).
«Λυπούμαστε για το Brexit, αλλά αναγνωρίζουμε την επιλογή των Βρετανών ψηφοφόρων.

Όλα τα μέρη πρέπει να επιδιώξουν μια ευρεία συμφωνία που θα εξυπηρετεί τόσο τη θέση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, όσο και τις αρχές στις οποίες βασίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το μήνυμα είναι σαφές: το Brexit δεν είναι αναπόφευκτο», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία προήλθε έπειτα από συνάντηση των αξιωματούχων με τον επικεφαλής των Βρετανών Φιλελεύθερων Δημοκρατών.
Επισημαίνεται πως η προθεσμία για τις διαπραγματεύσεις του Brexit, λήγει τον Μάρτιο 2019.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λονδίνο: «Σανδαλάκηδες» διαδηλωτές υπέρ της Γάζας την «έπεσαν» στην Oxford Street

Ουκρανία: Το Κίεβο «συμφωνεί σε ειρηνευτικό σχέδιο» με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ

Ευρωπαϊκή αντιπρόταση για την Ουκρανία: Διαπραγματεύσεις αντί παραχώρηση εδαφών, ρωσικές αποζημιώσεις και εκλογές

Οι Τούρκοι φοβούνται ότι το Ισραήλ αγοράζει γη στην κατεχόμενη Κύπρο – «Η Κύπρος προστίθεται στο μενού του νέου ιμπεριαλιστικού παιχνιδιού που στήνεται στην περιοχή μας»

Γκρίνια στην Τουρκία – Αγόρασαν S-400 που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν και Eurofighter στη διπλάσια τιμή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr