Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν “γκρινιάζει” σε Μακρόν: Δίνεις λανθασμένες πληροφορίες για την Εφρίν

Ο Ερντογάν “γκρινιάζει” σε Μακρόν: Δίνεις λανθασμένες πληροφορίες για την Εφρίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, ότι είναι ενοχλημένος για τους αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της χώρας του στην στον κατεχόμενο από την Τουρκία κουρδικό θύλακα της περιοχή της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Παρασκευής από μια πηγή της τουρκικής προεδρίας.

Από τις χώρες της Δύσης, η Γαλλία είναι μία από αυτές που έχουν επικρίνει με τον εντονότερο τρόπο τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στην Εφρίν.

Τον περασμένο μήνα, οι ΗΠΑ και η Γαλλία κάλεσαν την Τουρκία να διακόψει τις επιχειρήσεις της στη βόρεια Συρία, με βάση το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών για την εκεχειρία σε όλη τη Συρία.

Από την απόφαση αυτή εξαιρούνταν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, της Αλ Κάιντα και συνεργαζόμενων οργανώσεων που έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατικές από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Η Άγκυρα, που θεωρεί τις YPG τρομοκρατική οργάνωση, απέρριψε τις εκκλήσεις των δύο συμμάχων της στο ΝΑΤΟ, κατηγορώντας τη Γαλλία ότι δίνει “λανθασμένες πληροφορίες” για το ζήτημα.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιμάκωση στην Τεχεράνη: Οι σκληροπυρηνικοί ωθούν το Ιράν προς τα πυρηνικά όπλα εν μέσω ισραηλινών πληγμάτων

Πλήγμα στον τουρισμό της Τουρκίας από τον πόλεμο στο Ιράν: Αυξάνονται οι ακυρώσεις και τα κόστη

Επικεφαλής Βόρειας Διοίκησης IDF: 750 μέλη της Χεζμπολάχ νεκρά στις νέες συγκρούσεις

Τουρκία: Μέσα σε μια εβδομάδα πούλησε τεράστια αποθέματα σε χρυσό

Συρία: Συμφωνία με τα ΗΑΕ για την αναζωογόνηση του Εργοστασίου Τσιμέντου της Ταρτούς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr