Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μακρόν ζήτησε από τον Ερντογάν να επιτραπεί η ανθρωπιστική βοήθεια στην Εφρίν

Ο Μακρόν ζήτησε από τον Ερντογάν να επιτραπεί η ανθρωπιστική βοήθεια στην Εφρίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την «ανησυχία» του για την επέμβαση της Τουρκίας στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, στάθηκε στην ανάγκη να επιτραπεί η πλήρης πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η Άγκυρα εξαπέλυσε στις 20 Ιανουαρίου τη στρατιωτική επιχείρηση-εισβολή «Κλάδος Ελαίας», συνεπικουρούμενη από συμμορίες τζιχαντιστών, εναντίον των σοσιαλιστών Κούρδων μαχητών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της κυρίως συνιστώσας των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που θεωρούνται ο αξιόπιστος εταίρος του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Η τουρκική εισβολή στην Εφρίν κατέστη δυνατή ύστερα από συμφωνία της Άγκυρας με τη Μόσχα και την Τεχεράνη.

Από την Κυριακή 18 Μαρτίου, οπότε και οι Τούρκοι με τους τζιχαντιστές μισθοφόρους τους κατέλαβαν την πόλη της Εφρίν, την οποία εκκένωσαν οι YPG για να αποφευχθεί μακελειό μεταξύ των αμάχων, 200.000 κάτοικοι του κουρδικού θύλακα έχουν γίνει πρόσφυγες μέσα στη Συρία για να γλιτώσουν από την τουρκική κατοχή.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν λαμβάνουν καμία ανθρωπιστική βοήθεια, εκτός από τον Ερυθρό Σταυρό, με τους περισσότερους να κοιμούνται στην ύπαιθρο.

Την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει εποικισμός της Εφρίν με οικογένειες τζιχαντιστών που εκκενώνονται από τα ανατολικά προάστια της Δαμασκού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr