Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ασλί Αϊντιντασμπάς: «Οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας είναι ανύπαρκτες»

Ασλί Αϊντιντασμπάς: «Οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας είναι ανύπαρκτες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έχουν σήμερα (26 Μαρτίου) συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Βάρνα της Βουλγαρίας, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσουν τις τεταμένες σχέσεις και να διασφαλίσουν ότι η Τουρκία θα εξακολουθήσει να αποτρέπει τις προσφυγικές ροές, κάτι για το οποίο επείγεται η ΕΕ, μεταδίδει το Bloomberg.

Η Άγκυρα τηρεί τη συμφωνία να φιλοξενεί αιτούντες ασύλου από τη Μέση Ανατολή, ενώ δεν έχει τερματίσει επίσημα τις συνομιλίες για ένταξή της στην Ένωση.

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν επιδιώκει να αποσπάσει παραχωρήσεις για την κατάργηση του καθεστώτος βίζας και την αναβάθμιση της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης, χωρίς να αναλάβει δεσμεύσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

«Οι σχέσεις είναι ανύπαρκτες και η αρχή γίνεται από πολύ χαμηλά. Δεν περιμένω πολλά, πέρα από μια συζήτηση επί της συμφωνίας για την μετανάστευση.

»Βέβαια και μόνο το γεγονός ότι η Σύνοδος διεξάγεται συνιστά βελτίωση», δήλωσε στο Bloomberg η Τουρκάλα δημοσιογράφος Ασλί Αϊντιντασμπάς (Aslı Aydıntaşbaş), αναλύτρια του European Council on Foreign Relations.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr