Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Die Welt: Έτσι ο Ερντογάν θα παρουσιάσει τα «άδεια χέρια» του από τη Βάρνα ως… επιτυχία

Die Welt: Έτσι ο Ερντογάν θα παρουσιάσει τα «άδεια χέρια» του από τη Βάρνα ως… επιτυχία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το βράδυ της Δευτέρας συναντάται ο Τούρκος Πρόεδρος με τις ηγεσίες της ΕΕ στη βουλγαρική πόλη Βάρνα, γράφει η Die Welt.

Ο Ερντογάν αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι του με άδεια χέρια και ωστόσο θα είναι ο νικητής. Σε αυτό συμμετέχει και η Γερμανία.

Όταν ο Ερντογάν το βράδυ θα συναντηθεί στη Βάρνα σε συνάντηση κορυφής με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τουσκ και τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπορίσοφ, τα πράγματα θα είναι θυελλώδη.

Στην πραγματικότητα η Σύνοδος στη Βουλγαρία, που έχει την προεδρία της ΕΕ, αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για μια περαιτέρω αποκλιμάκωση στη σχέση Άγκυρας και Βρυξελλών.

Η λίστα επιθυμιών της Τουρκίας είναι μακρά: απελευθέρωση στη χορήγηση βίζας, μια διεύρυνση της τελωνειακής ένωσης, συνεργασίες σε θέματα εξοπλισμών και επανεκκίνηση των τρεχουσών από το 2005 ενταξιακών συνομιλιών.

Ωστόσο ο Ερντογάν θα επιστρέψει σίγουρα στο σπίτι του με άδεια χέρια, καθώς για τίποτα από αυτά δεν θα του δοθεί υπόσχεση από την ΕΕ στη Βάρνα.

Η απογοήτευση για τις συνεχιζόμενες συλλήψεις στην Τουρκία, για την άρνηση της Άγκυρας να αλλάξει ουσιαστικά τον τρομοκρατικό της νόμο, την επίθεση κατά της κουρδικής στρατιωτικής ομάδας YPG στην Εφρίν και για τις πρόσφατες διαμάχες με την Ελλάδα και της Κύπρο είναι απλά πολύ μεγάλη.

Παρόλα αυτά η Σύνοδος για τον Ερντογάν αποτελεί μια μεγάλη επικοινωνιακή επιτυχία.

Ο Πρόεδρος μπορεί να «σκοράρει» με αυτόν τον τρόπο στην ίδια του τη χώρα: Εκείνος θα παραπέμπει στο ότι τον υποδέχτηκαν οι ηγέτες της ΕΕ και πριν από δέκα μέρες του υποσχέθηκαν τρία ακόμα δισ. ευρώ ως χρηματοδοτική βοήθεια για τους πρόσφυγες στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Τουρκία.

Αυτάρεσκα ο Ερντογάν θα παραθέσει επίσης στην τουρκική τηλεόραση τους προγραμματισμένους διθυράμβους των εκπροσώπων της ΕΕ στη Βάρνα, σύμφωνα με τους οποίους η Τουρκία αποτελεί έναν «σημαντικό εταίρο» σε πολλά ζητήματα όπως η ενέργεια, οι πρόσφυγες και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr