Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουρτς και Μπέλεν πάνε στην Κίνα με τη μεγαλύτερη αντιπροσωπεία όλων των εποχών

Κουρτς και Μπέλεν πάνε στην Κίνα με τη μεγαλύτερη αντιπροσωπεία όλων των εποχών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνοδευόμενος από τον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν ηγείται της αποστολής της ιστορικά μεγαλύτερης αντιπροσωπείας της χώρας του στο εξωτερικό, με συνολικά 250 μέλη, πραγματοποιώντας από το Σάββατο μέχρι τις 12 Απριλίου επίσημη επίσκεψη στην Κίνα.

Κατά την επίσκεψή του, ο επικεφαλής του αυστριακού κράτους θα συνοδεύεται μεταξύ άλλων, πέραν του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, από τους υπουργούς Εξωτερικών Κάριν Κνάισλ, Οικονομίας Μαργκαρέτε Σράμπεκ, Υποδομών Νόρμπερτ Χόφερ και Περιβάλλοντος Ελίζαμπετ Κέστινγκερ, όπως επίσης από 170 επιχειρηματίες και 30 επιστήμονες και παράγοντες του πολιτισμού.

Σε κανένα επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό δεν υπήρξε στο παρελθόν μία τόσο υψηλού επιπέδου αντιπροσωπεία, τόνισε πρόσφατα ο πρόεδρος Βαν Ντερ Μπέλεν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι στη διάρκειά του θα συναφθούν διάφορες συμφωνίες ανάμεσα σε κινεζικές και αυστριακές επιχειρήσεις και ότι θα προωθηθεί ακόμη περισσότερο η διμερής συνεργασία Πεκίνου – Βιέννης, κυρίως στους τομείς της οικονομίας, της επιστήμης, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος.

Για παράδειγμα, η Κίνα θα μπορούσε να επωφεληθεί από την αυστριακή τεχνογνωσία στην προστασία του περιβάλλοντος και στην πολεοδομία, επισήμανε ο Αυστριακός πρόεδρος, παρατηρώντας ότι και η Κίνα χρειάζεται καθαρές λίμνες και καθαρούς ποταμούς, ενώ αυστριακές επιχειρήσεις μπορούν πολλά να προσφέρουν ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022 στο Πεκίνο.

Ο καγκελάριος Κουρτς θεωρεί ότι η Κίνα, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αποτελεί έναν «σημαντικό διεθνή παίκτη», για παράδειγμα στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής και στη διένεξη με τη Βόρεια Κορέα.

Επιπλέον, κατά την άποψή του, με ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 6,5% εφέτος, η Κίνα συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εθνικές οικονομίες και η εκεί μεσαία τάξη αναπτύσσεται εξαιρετικά γρήγορα, ώστε η Κίνα να είναι «η χώρα με ένα τρομερό δυναμικό» για τις αυστριακές επιχειρήσεις, από τις οποίες 900 δραστηριοποιούνται ήδη εκεί.

Για την Αυστρία των 8,8 εκατομμυρίων κατοίκων, η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της στην Ασία και ο πέμπτος μεγαλύτερος παγκοσμίως, ενώ από τις 19 χώρες της Ευρωζώνης οι αυστριακές επενδύσεις στην Κίνα βρίσκονται στην έκτη θέση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζον Ακουιλίνο: Η Κίνα θα επιτεθεί στην Ταϊβάν μέχρι το 2027

Κοινή ναυτική άσκηση Ρωσίας, Ιράν και Κίνας στον βόρειο Ινδικό ωκεανό

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Αυστρία: Σεξουαλικές επιθέσεις σε 12χρονη από 17 εφήβους- Κατέγραφαν σε βίντεο τις πράξεις τους

Η Κίνα ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr