Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κύπρος ξεκινά διαβήματα για τον πυρηνικό σταθμό στο Ακουγιού

Η Κύπρος ξεκινά διαβήματα για τον πυρηνικό σταθμό στο Ακουγιού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Κυπριακή κυβέρνηση εξέφρασε ανησυχία για τον ανεγειρόμενο πυρηνικό σταθμό στο Ακουγιού, μόλις 64 χιλιόμετρα από τα Κυπριακά παράλια, και ανακοίνωσε ότι προβαίνει σε παραστάσεις και διαβήματα προς κάθε κατεύθυνση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σε δηλώσεις στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε ότι η απόφαση για δημιουργία και λειτουργία του πυρηνικού σταθμού στα νότια παράλια της Τουρκίας δημιουργεί ανησυχίες για τυχόν επιπτώσεις ως προς την ασφάλεια, δεδομένου ότι η Κύπρος επηρεάζεται πολύ περισσότερο από ό,τι το μεγαλύτερο τμήμα της ίδιας της τουρκικής επικράτειας.

«Δυστυχώς η Τουρκία δεν έλαβε υπόψη τις σοβαρές επιφυλάξεις που έχουν εκφρασθεί από πολλές πλευρές, ούτε και την έκκληση του Ευρωκοινοβουλίου για να τερματίσει τα σχέδιά της, αφού πρόκειται για μια σεισμολογικά ευαίσθητη περιοχή, καθώς και την έκκληση να υιοθετήσει τη Συνθήκη για τις διασυνοριακές περιβαλλοντικές επιπτώσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία αγνόησε επίσης την υπόδειξη της Εκθεσης Προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του περασμένου Ιουλίου, να διαβουλευθεί με τις Κυβερνήσεις των γειτονικών χωρών, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος.

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι με τέτοιες ενέργειες η Τουρκία δημιουργεί, με έναν ακόμα τρόπο, συνθήκες αστάθειας και δυνητικούς κινδύνους, ενώ δείχνει να αγνοεί υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και την ανάγκη για σχέσεις καλής γειτονίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr