Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποφυλακίζεται με εγγύηση ο Kάρλες Πουτζντεμόν

Αποφυλακίζεται με εγγύηση ο Kάρλες Πουτζντεμόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπέρ της αποφυλάκισης του τέως προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν, με την καταβολή εγγύησης 75.000 ευρώ, τάχθηκε γερμανικό δικαστήριο, επισημαίνοντας πως η έκδοσή του στην Ισπανία είναι πιθανή βάσει των κατηγοριών περί διαφθοράς, όχι όμως βάσει της κατηγορίας της εξέγερσης.

Σύμφωνα με το δικαστήριο Σλέσβιχ Χολστάιν, μόνο οι κατηγορίες της κατάχρησης δημοσίων κονδυλίων, σε ό,τι αφορά την οργάνωση του δημοψηφίσματος για την αυτονομία της Καταλονίας, μπορούν να αποτελέσουν βάση για έκδοση στην Ισπανία, όμως δεν δικαιολογούν την παράταση της κράτησής του.

Κατά το δικαστήριο, οι κατηγορίες της εξέγερσης, τις οποίες του προσάπτει η ισπανική δικαιοσύνη στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, δεν μπορούν να υποστηριχθούν από τον γερμανικό δίκαιο, καθώς δεν συνιστούν ποινικό αδίκημα.

Επιπλέον, η βίαιη συμπεριφορά που θα στοιχειοθετούσε την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας επίσης δεν αποδεικνύεται.

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν συνελήφθη στις 25 Μαρτίου κατά την είσοδό του στη Γερμανία από τη Δανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σάντσεθ κόβει ΦΠΑ και ΕΦΚ σε ενέργεια και παγώνει τα ενοίκια – Πακέτο ανακούφισης 5 δισ. ευρώ

Μερτς: Η Γερμανία «θα είχε συμβουλεύσει» τις ΗΠΑ να μην κάνουν πόλεμο κατά του Ιράν – Δεν θα λάβουμε μέρος

Φρίντριχ Μερτς: «Ο πόλεμος (κατά του Ιράν) δεν αποτελεί ζήτημα του ΝΑΤΟ» – Δεν συμμετέχουμε

15 Μαρτίου 1943: Θεσσαλονίκη Άουσβιτς, «Ποτέ ξανά»

Γερμανικός Τύπος: Ο πόλεμος στο Ιράν φέρνει ελληνοτουρκικές εντάσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr