ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντόνιο Γκουτέρες, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μουσταφά Ακιντζί, Νίκος Αναστασιάδης,


















































Fuel Pass για καύσιμα: Τα κριτήρια, η διαδικασία και τα ποσά - Πώς δίνεται η ψηφιακή κάρτα
Οι Ιταλοί «μαύρισαν» τη Μελόνι: Καταψήφισαν σε δημοψήφισμα την μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη
WSJ: Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «ένα βήμα πριν» τη σύρραξη με το Ιράν
Θάνατος στην Τεχεράνη: Κορυφαίος Ιρανός επιστήμονας πυραυλικών συστημάτων εξοντώθηκε σε επιδρομή στην κατοικία του
Τραμπ: Το καθεστώς στο Ιράν έχει ήδη αλλάξει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Δύο ώρες διήρκεσε το τετ-α-τετ του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση μετά από την αποτυχία της διάσκεψης για το Κυπριακό τον περασμένο Ιούλιο στο Κραν Μοντανά.
Σε ανακοίνωσή τους, τα Ηνωμένα Έθνη έκαναν λόγο για «ανοικτή και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων» μεταξύ των δύο ανδρών.
Από την πλευρά του, σε δήλωσή του, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι συζητήθηκαν «με ευθύτητα» τα προβλήματα αναφορικά με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και διαπιστώθηκε πως «υπάρχουν διαφωνίες».
Πάντως, όπως συμπλήρωσε ο κ. Αναστασιάδης, δεν έχει αποκλειστεί από τον ίδιο και τον κ. Ακιντζί η έλευση στην Κύπρο -αν το αποφασίσει ο γ.γ. του ΟΗΕ- απεσταλμένου του κ. Γκουτέρες για να διερευνήσει τις δυνατότητες επανάληψης των διαπραγματεύσεων.
Εξέφρασε, δε, την ετοιμότητά του για συνέχιση των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν διακοπεί στο Κραν Μοντανά.
Επίσης, ανέφερε ότι επισήμανε πως η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων πρέπει να γίνει στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες και τόνισε στον κ. Ακιντζί την ανάγκη τερματισμού των προκλήσεων της Τουρκίας, υποδεικνύοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξουν διαπραγματεύσεις υπό καθεστώς απειλής.
Ερωτηθείς αν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης έθεσε θέμα δημιουργίας κοινής επιτροπής για συνδιαχείρηση του φυσικού αερίου, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε καταφατικά.
Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, ο κ. Ακιντζί γνώριζε εκ των προτέρων τη στάση του, ότι δηλαδή αυτό το θέμα δεν μπορεί να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ότι δεν πρόκειται να αναβληθούν οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Τέλος, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι συζητήθηκε η διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας αρχές Ιουλίου και Λεύκας περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.























































